YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanayi Esnafı, "Yol Kenarı Denetim Istasyonunu" Protesto Etti

D-100 karayolunun Yeniçağa mevkinde kurulan "Yol kenarı denetim istasyonu", ilçenin sanayi esnafı tarafından protesto edildi.

D-100 karayolunun Yeniçağa mevkinde kurulan "Yol kenarı denetim istasyonu", ilçenin sanayi esnafı tarafından protesto edildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Bolu'nun Yeniçağa ilçesine 2012 yılında kurulan "Yol kenarı denetim İstasyonu" nedeniyle işlerinin azaldığını iddia eden Yeniçağa Sanayi Esnafı, sanayi sitesinde toplantı düzenledi.

Toplantıya, Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Yeniçağa Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Kemal Yıldız, Yeniçağa İl Genel Meclisi üyeleri ve sanayi esnafı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yeniçağa Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Kemal Yıldız, D-100 karayolunun Yeniçağa mevkine kurulan "Yol kenarı denetim İstasyonu" nedeniyle ilçeden artık araç geçmediğini ifade ederek, istasyon kurulmadan önce gecede en az 75 aracın sanayiye girerken, istasyon kurulduktan sonra bu sayının 2'ye kadar düştüğünü ifade etti.

İstasyon'un karayolundan geçen araçlara çok yüklü cezalar kestiğini bu nedenle artık ilçeden araç geçmediğini öne süren Yıldız, "Biz ekmek paramızı bu yoldan geçen araçlardan kazanıyoruz. Artık bütün araçlar, TEM otoyolundan ilçeye uğramadan geçiyor. Bu konuda yöneticilerin bir şeyler yapması gerekiyor. Eğer çözüm bulamazsak ilçede sanayi esnafı kalmayacak" şeklinde konuştu.

Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantı olaysız bir şekilde sona erdi.

Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler