YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali Başladı

- AŞÇILAR diyarı Bolu'nun Mengen İlçesi'nde bu yıl 32'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali' başladı. 2 gün sürecek festivalin açılışına Bolu Vali Yardımcısı Ünal

Uluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali Başladı

- AŞÇILAR diyarı Bolu'nun Mengen İlçesi'nde bu yıl 32'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali' başladı.
2 gün sürecek festivalin açılışına Bolu Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran da katıldı. İlçe merkezine yapılan 'Aşçılar Köprüsü'nün açılışı ardından festival kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Mengen Belediye Başkanı CHP'li Turhan Bulut, aşçı dernekleri ve konfederasyonlarının temsilcileri ile aşçılar ve vatandaşlar da yer aldı. Bolu Belediye Bandosu'nun marşları eşliğindeki yürüyüş festival alanında sona erdi. Festival alanında halk oyunları gösterileri yapıldı. Ardından aşçılar yemek yarışması ve kadınlar arası yöresel yemek yarışması gerçekleştirildi. Usta aşçılar, down sendromlu çocuklarla birlikte ocağın başına geçerek yemek yaptı. Festivalde ayrıca 63 ilin stantlarının yer aldığı bölümde illerin yöresel yemekler tanıtıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, festivalin tarihsel süreci ile ilgili bilgi verirken, ilk festifalin Mustafa Kemal Atatürk'ün 100'üncü doğum yılı olan 1981'de Konak Köyü'nde gerçekleştirildiğini söyledi. Bulut, şöyle konuştu:
"Evet 1981 yılında halkımız 'Gazi Mustafa Kemal’in doğum yılını bir şekilde kutlayalım' diyor. Aşçılarımız bir dernek kuruyor ve festival kararı alınıyor. 26 Ağustos 1981 tarihinde bir festival düzenliyor. Bu festivalde bir pankart açılıyor. Pankartta Mengen'de baba mesleği, ata mesleği aşçılık eğitimi verilmesi, okul açılması isteniyor. Bu talep o günkü yetkililer tarafından da kabul görerek aşçılık okulu 1985 yılında eğitime başlıyor. Akabinde 2 yıllık aşçılık okulu kuruluyor. Daha sonra Fakülte Yaptırma Derneğimizin öncülüğünde 4 yıllık Gastronomi Bölümü kuruluyor.
Mengen’e artık bir sanayi gelmesi mümkün değil. Çünkü Mengen kalkınmada öncelikli il kapsamı içerisinde görünmüyor maalesef yararlanamıyor. Bu yüzden Mengen aşçılık eğitimi üssü olmak durumunda, bu yüzden de yerel yönetim olarak çabalıyoruz."
Yarın sona erecek festivalde konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Uluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali BaşladıUluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali BaşladıUluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali Başladı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler