YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 Işçinin Öldüğü Maden Ocağında Gazdan Etkilenen 3 Işçinin Tedavisi Sürüyor

Mesut MADAN/ BURDUR, Yeşilova'ya bağlı Düden Köyü'ndeki Sürücüoğlu Madencilik'e ait krom madeni ocağında çalışan işçiler dün öğle arası için madenden

2 Işçinin Öldüğü Maden Ocağında Gazdan Etkilenen 3 Işçinin  Tedavisi Sürüyor

Mesut MADAN/ BURDUR, Yeşilova'ya bağlı Düden Köyü'ndeki Sürücüoğlu Madencilik'e ait krom madeni ocağında çalışan işçiler dün öğle arası için madenden dışarı çıktı. İşçilerden İbrahim Örki ile 34 yaşındaki Engin Özcan'ın çıkmadığını fark eden işçilerden biri kontrol için madene indi. Onun da çıkmaması üzerine bir başka işçi aynı madene girdi. Bir süre sonra madendeki diafondan yardım istenmesinin ardından tüm işçiler madene girerek, arkadaşlarını aramaya başladı. Madende biriken metan gazından etkilenen 34 yaşındaki Engin Özcan ile amcasının oğlu 35 yaşındaki Ömer Özcan'ın 70 metrelik madenin 57'nci metresinde cansız bedenlerine ulaşıldı. Kurtarma çalışmalarına katılanların da aralarında bulunduğu gazdan etkilenen 6 işçi vagonlarla yukarı çıkarılıp hastaneye kaldırıldı. İşçilerden 3'ü kontrollerinin ardından taburcu edilirken, diğer 3'ü tedaviye alındı.
UMKE ekipleri ise ocağa girerek 2 işçinin cesedini çıkardı. Engin Özcan ve Ömer Özcan'ın cenazelerinin bugün toprağa verileceği belirtildi.
'TEKRAR MADENE DÖNECEĞİM'
Gazdan etkilenen işçilerden Ali İhsan Özcan'ın tedavisi Burdur Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sürerken, Mustafa ve İbrahim Örki kardeşler ise servise alındı. Yaklaşık 1.5 yıldır madende çalışan Mustafa, Hüseyin, İbrahim ve Cemil Örki kardeşlerden 29 yaşındaki Mustafa, olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Tedavinin ardından tekrar madene döneceğini belirten Örki, "Rahatsızlandık diye bırakırsak sıkıntı olur. 5- 6 yıldır madende çalışıyorum" dedi.
'HAVALANDIRMA ÇALIŞMIYORDU'
Olay anında içeride bayılan İbrahim Örki, "Biz gaz sızıntısı olan yerde çalışmıyorduk. Malzeme lazım oldu, o da gaz kaçağı olan yerdeydi. Usta malzemeyi almak için gitti, 10 dakika geçti, gelmeyince ben de merak ederek gittim, baktım yıkılmış. Başımda bir uyuşma oldu, ben de yıkılmışım. Havalandırma vardı ama o esnada çalışmıyordu. Daha sonra çalıştırdılar" diye konuştu.
İbrahim Örki madende çalışıp çalışmayacağına daha sonra karar vereceğini kaydetti.
'DİYAFONDAN HABER VERİYOR'
Olay anında dışarıda olan kardeşlerden 24 yaşındaki Cemil Örki ise olayı şöyle anlattı:
"Yemeğe gittiğimizde 2 kişi çıkmadı. Vardiya çavuşu onlara bakmaya gitti. O da gelmedi. Onlara bakması için bir kişiyi daha gönderdik. O da gazdan zehirlenmiş, zorlukla gelip diafondan yukarıya zehirlendiklerini haber veriyor. Zehirlenenlere yardım etmeye giden 6 kişi bayılmış. Havalandırma çalışınca zehir kayboldu. Daha sonra halatlarla teker teker arkadaşları aşağıya indirdik. Ondan sonra vagonlarla yukarıya çıkardık."
26 yaşındaki Hüseyin Örki de ocakta 4- 5 gün önce dinamitle patlatma yapıldığını ve gazın bu nedenle ortaya çıkmış olabileceğini aktarırken, daha önce de aynı ocakta gaz zehirlenmesi yaşandığını ancak ölüm olmadığını kaydetti.

2 Işçinin Öldüğü Maden Ocağında Gazdan Etkilenen 3 Işçinin  Tedavisi Sürüyor2 Işçinin Öldüğü Maden Ocağında Gazdan Etkilenen 3 Işçinin  Tedavisi Sürüyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler