YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Av Köpeğine Boyun Fıtığı Ameliyatı

Mesut MADAN/BURDUR, Burdur'da yerinden kalkıp yürüyemeyen av köpeği, sahibi tarafından MAKÜ Veteriner Fakültesi'ne bağlı Hayvan Hastanesi'ne getirildi. Yapılan tetkiklerinde ön

Av Köpeğine Boyun Fıtığı Ameliyatı

Mesut MADAN/BURDUR, Burdur'da yerinden kalkıp yürüyemeyen av köpeği, sahibi tarafından MAKÜ Veteriner Fakültesi'ne bağlı Hayvan Hastanesi'ne getirildi. Yapılan tetkiklerinde ön bacakları gergin duran köpeğin boyun fıtığı olduğu belirlendi. Köpeğe hastanede 2 saatlik boyun fıtığı ameliyatı yapıldı.
Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Yusuf Sinan Şirin, köpeğin getirildiğinde ön ayaklarını kullanamadığını ve ağrıları olduğunu söyledi. Yard. Doç. Dr. Şirin, "Ayağa kalkamıyordu ve şiddetli ağrısı vardı. Ön bacakları gergin şekildeydi. Yaptığımız muayenede boyun bölgesinden şüphelendik ve çektiğimiz direkt radyografide de boyun bölgesinde fıtık olduğunu düşündük. Tekrar ilaçlı filmini çektik. Bunun sonucunda ikinci ve üçüncü boyun omurları arasında disk fıtığı olduğunu tespit ettik. Amaliyat ettik, bir ay içinde iyileşir" dedi.
Yard. Doç. Dr. Şirin, "Köpeklerde boyun ve bel bölgesinde sıklıkla fıtıkla karşılaşıyoruz. Bazen atlanabiliyor, yanlış tanı konulabiliyor. Hatta ötanaziye bile gidebiliyorlar. Bunların tedavi edilebileceğinin, tekrar ayağa kalkabileceğinin bilinmesi önemli. Bazılarına tekerlekli araba uygulanabiliyor. Ama ameliyatla hatta daha hafif olanların ilaç tedavisiyle hayatlarını sürdürme şansı var. Bu tür operasyonlar üniversitemizde başarıyla yapılabiliyor" diye konuştu.

Av Köpeğine Boyun Fıtığı AmeliyatıAv Köpeğine Boyun Fıtığı Ameliyatı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler