YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burdur Barosu Kadın Hakları Komisyonu: Ceza Indirimi Uygulanmasın

Mesut MADAN/BURDUR, Burdur Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri Avukat Evi'nde, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Baro Başkanı

Burdur Barosu Kadın Hakları Komisyonu: Ceza Indirimi Uygulanmasın

Mesut MADAN/BURDUR, Burdur Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri Avukat Evi'nde, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Baro Başkanı Ramazan Gedik'in de katıldığı toplantıda konuşan Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Betül Babacan, Özgecan Aslan cinayetinin kadına yönelik şiddetin en son ve acımasız örneği olduğunu aktardı. Kadınların şiddete maruz kalmalarının asıl nedeninin, fiziki güçsüzlükleri değil, ekonomik, yasal ve toplumsal olarak eşit olmayan konumları olduğunu vurgulayan Babacan, "Bunu yıllardır dile getirsek de maalesef yaşanan korkunç olay bu yolda hiçbir ilerleme sağlanamadığının en acı göstergesi olmuştur" dedi.
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin esasının; kadınların ekonomik, yasal ve toplumsal eşitsizliğini ortadan kaldırma mücadelesi olması gerektiğine dikkati çeken Babacan, "Kadınların kendi hakları uğruna verdikleri mücadelelerde erkeklerin de desteğini bekliyoruz. Kadınların, erkeklerin mülküymüş gibi gösterilmeye çalışılması, 'kadın erkek eşit değildir' söylemleri, 'onlara dilediğinizi yapabilirsiniz' mesajı vermek hasta ruhlu beyinlerin bunu kendilerinde hak görerek, evde, sokakta, otobüste kadınlara saldırmaktan çekinmemelerine sebep olmaktadır" diye konuştu.
Yasalardaki cezai müeyyidelerin artırılmasının yeterli olmadığına işaret eden Babacan, şöyle dedi:
"Bu tür olayların yaşanması sonucunda olayın oluş şekline, yaşanan travmaya bakılmaksızın; mağdurun ne giydiği, yüksek sesle konuşup konuşmadığı, yahut gülüp gülmediği, makyaj yapıp yapmadığı, geç saatte sokakta olup olmadığı sorgulanarak, bunların cezada indirim sebebi sayılması sapık fikirli kişileri cesaretlendirmektedir. Bu sebeple şiddetin başlıca hedefi olan kadın ve çocuklara yönelik işlenen suçlarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler