YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göl Lavantalarının Görsel Şöleni

- BURDUR Gölü kıyısında mor renkte açan lavanta çiçekleri eşsiz bir görsel şölen oluşturdu. Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca,

Göl Lavantalarının Görsel Şöleni

- BURDUR Gölü kıyısında mor renkte açan lavanta çiçekleri eşsiz bir görsel şölen oluşturdu. Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca, lavantaların tamamen çiçek açtığını belirterek, bayramda herkesi ortaya çıkan güzelliği izlemeye davet etti.
Burdur Gölü'ndeki su seviyesinin azalmasını önlemek amacıyla Lisinia Doğa Proje Alanı'nda 'Yaşamak için Burdur Gölü'nü ve Toprağı Lavanta ile Yaşat Projesi' hayata geçirildi. Burdur Gölü kıyısında bulunan farklı bölgelerdeki toplam 400 dekar alanda susuz olarak yetiştirilen lavanta bitkisi dikimi yapıldı. Bölgedeki lavantalar bu yıl sağlıklı olarak yetişmeye başladı. Lavantaların mor çiçekleri göl kıyısında büyüleyici bir manzara oluşturdu. Temmuzun ikinci haftası hasat edilecek lavantalardan yağ, su, kolonya, sabun ve vücut losyonu elde edilecek.
GÖRSEL ŞÖLENE DAVET
Lisinia Doğa Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, lavantaların tamamen çiçek açtığını belirterek, bayramda herkesi bölgede oluşacak görsel şöleni izlemeye davet etti. Gelenlerin hem lavantaların fotoğrafını çekip hem de lavanta ürünleriyle tanışacaklarını anlatan Sarıca, "Ziyaretçilerimiz aynı zamanda Lisinia Proje Alanı'nı görüp oradaki yaban hayvanlarını ziyaret edebilir. 5 yıl önce Burdur Gölü'nün çekilmesini engellemek amacıyla susuz tarım için yapmış olduğumuz lavanta dikimleri bu yıl tamamen kendini göstermeye başladı. Bu yılki görsel yoğunluğu çok dikkati çekecek" dedi.
'2 MİLYON TON SU TASARRUFU SAĞLADIK'
Burdur Gölü'nü kurtarma projesine gül dikimiyle başladıklarını daha sonra hiç su tüketmeyen lavanta ve aromatik bitkilere yöneldiklerini kaydeden Sarıca, "Akçaköy'deki Lavanta Deresi Projesi ile birlikte de 1100 dekarlık alanda 2 milyon ton su tasarrufu sağladık" diye konuştu.
EKONOMİYE KATKI SAĞLANIYOR
Burdur'un pek çok bölgesinde lavanta dikimi yapıldığını anlatan Öztürk Sarıca, bölge insanının büyükbaş hayvancılıktan çok fazla para kazandığını, onlara ciddi anlamda aromatik bitkilerden de para kazanıldığının gösterilmesinin gerekli olduğunu vurguladı. Sarıca, lavantanın sadece hammadde olarak satışının değil, yağı, balı, kurusu, losyonu ve kolonyasının elde edilmesiyle ekonomiye de katkı sağladıklarını vurguladı.

Göl Lavantalarının Görsel ŞöleniGöl Lavantalarının Görsel ŞöleniGöl Lavantalarının Görsel Şöleni

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler