YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maliye Bakanı Şimşek: Kulüplerin Herhangi Bir İmtiyazları Yok

Mesut MADAN/ BURDUR, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2013 yılı Vergi Ödül Töreni'ne katılmak üzere kente gelen Maliye Bakanı Mehmet

Maliye Bakanı Şimşek: Kulüplerin Herhangi Bir İmtiyazları Yok

Mesut MADAN/ BURDUR, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2013 yılı Vergi Ödül Töreni'ne katılmak üzere kente gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret etti. Vali Kürklü, Bakan Şimşek'e Burdur'un ekonomik ve sosyal durumu hakkında bilgi verdi. Ziyarette gazetecilerin, büyük futbol kulüplerinin vergi borçlarının tasfiyesi için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayan Bakan Şimşek, "Kulüplere hiçbir şekilde özel muamele olmayacak. Herhangi bir imtiyazları yok. Var olan imtiyazlarını da gelir vergisi reform tasarısıyla kaldırıyorum" dedi.
'KAMU ALACAKLARINI TAHSİL EDER'
Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 'FUTBOL KULÜBÜ OLMALARI ÖZEL MUAMELE GEREKTİRMİYOR'
Türkiye'deki kulüplerin uzun vadede kendi mali yönetimlerini güçlü şekilde yapmaları ve mali disiplin yolu tutmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Şimşek, şöyle dedi:
"Çünkü futbol endüstrisi büyük bir endüstri. Kulüplerin özellikle Avrupa'da, hatta dünya ölçeğinde daha iyi konuma gelmeleri için mali yönetimlerini daha iyi yapmaları lazım. Bu kadar basit. Bunda 77 milyonun hakkı hukuku olan vergiyi zamanında ödemeleri en önemli görevleridir. Bu kadar şaşalı transferler yapıyorlar, ama 77 milyona karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri noktasında hassasiyetlerini bekliyoruz. Bu kadar açık ve net. Dolayısıyla futbol kulübü olmaları onlara özel bir muameleyi gerektirmiyor. Tam aksine herhangi bir mükellef ne durumdaysa, futbol kulüpleri de mükellefler olarak aynı şekilde değerlendiriliyorlar, aynı şekilde muamele görüyorlar. Bundan sonra da öyle olacak. Onun dışında benim herhangi bir kulüple ilgili özel bir yorum yapmam doğru olmaz."
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Ak Parti İl Başkanlığı'na geçti. Yol üzerindeki esnaf ve vatandaşla selamlaşan Bakan Şimşek, Ak Parti'de partilileriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler