YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maliye Bakanı Şimşek: Kulüplerin Herhangi Bir İmtiyazları Yok (2)

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK: KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası SLOGAN ATARAK ÇÖZEMEDİK Bakan Şimşek,

Maliye Bakanı Şimşek: Kulüplerin Herhangi Bir İmtiyazları Yok (2)

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK: KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası SLOGAN ATARAK ÇÖZEMEDİK
Bakan Şimşek, "30-40 yıldır 40 bine yakın insanımız hayatını kaybetmiş, terörle mücadelede 350- 400 milyar dolar para harcamışız. Kimisine göre maliyeti 1 trilyon dolar. Bu sorunu nasıl çözeceğiz? Slogan atarak çözemedik. Bu sorunu sadece güvenlik meselesinden bakarak çözemedik. Çözebildik mi arkadaşlar? Çözemedik. Hükümet olarak biz çok ciddi bir irade ortaya koyduk. Diyoruz ki ‘gelin bu problemi daha çok demokrasi, daha çok temel hak ve özgürlükler, kardeşlik hukuku içerisinde birlik, beraberlik içinde çözelim. Bu noktada bir çaba içerisindeyiz" dedi.
SORUN BİZDE İSE ÇÖZÜM DE BİZDE
Türkiye’ye gelmeden önce Orta Avrupa’dan Kazakistan’a, Rusya’dan Güney Afrika’ya kadar birçok bölge ve ülkeden sorumlu bir birimin başında olduğunu aktaran Bakan Şimşek, şöyle dedi: "Bizim görevimiz o ülkelerin makro ekonomik ve siyasi analizini yapmaktı. Dolayısıyla o anlamda biraz mürekkep yaladık. Türkiye, Kürt meselesini çözerse çok güçlenir. Alevi meselesini çözerse Türkiye çok güçlenir. Bizim bu sorunları daha çok demokrasiyle daha çok temel hak ve özgürlükler ekseninde çözmemiz lazım. Kardeşsek, kardeşlik hukukunu oturtmamız lazım. Bin yıllık beraberiz, kardeşiz. Tamam. O zaman ona göre bir ortam süresi gerekiyor. Biz bunu yapmazsak, başkaları bu yaraları kaşır. Hem ‘başkaları bizim sorunlarımızı kaşıyor’ diyoruz. Sorun bizde ise çözüm de bizde. Bir araya geleceğiz. Hep beraber sorunları çözeceğiz. Başkalarının karıştırmasına izin vermeyeceğiz. O kadar basit. Kendi sorunlarımızı çözmezsek başkaları istismar eder. Bu kadar basit. Çin’den Rusya’ya Balkanlara Afrika’ya kadar etnik kardeşlik sorunlarını daha çok demokrasiyle daha çok temel hak ve hürriyetlerle çözen ülke var mı? Çok zor. Türkiye bunu başaracak. Türkiye ilham kaynağı olacak bölgesi için."
BİZ BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ
Türkiye’nin çevresinde yaşanan vahşet ve insanlık trajedilerinin temelinde ya etnik sorun ya da mezhep eksenli tartışmalar olduğuna değinen Bakan Şimşek, "Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Biz bu sorunu çözeceğiz. Diğer sorunların çözümü çok kolay. İstismar doğru değil. Bir sorun varsa sorunun çözümü konusunda katkıda bulunmamız lazım. Varsa bir alternatif görüşünüz ortaya koymanız lazım. Yoksa çözüm noktasında irade ortaya koyanlara da köstek olmamanız lazım" diye konuştu.
Bakan Şimşek daha sonra kurumlar ve gelir vergisinde Burdur’da 2013 yılında en fazla vergi verenlere ödüllerini verdi. Tören sonunda BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Bakan Şimşek’e Burdur’da üretilen keman hediye etti.

Maliye Bakanı Şimşek: Kulüplerin Herhangi Bir İmtiyazları Yok (2)Maliye Bakanı Şimşek: Kulüplerin Herhangi Bir İmtiyazları Yok (2)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler