YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

100 Milyon Dolar Dolandırıcılık Sanığı Uzlaşmayı Kabul Etmedi

Halil ÖZÇOBAN/ BURSA Görevlendirilen uzlaştırmacının çağırdı Özlem Akçeşme, biriktirdiği para ve babasının sattığı evden elde edilen parayı verdiğini öne sürdüğü

100 Milyon Dolar Dolandırıcılık Sanığı Uzlaşmayı Kabul Etmedi

Halil ÖZÇOBAN/ BURSA Görevlendirilen uzlaştırmacının çağırdı Özlem Akçeşme, biriktirdiği para ve babasının sattığı evden elde edilen parayı verdiğini öne sürdüğü çalıştığı eski şirketten; dolandırılanlar ise Özlem Akçeşme'den şikayetçi oldu. Tarafların uzlaşmayı kabul etmemesi sonucu Akçeşme hakkında, dolandırıcılık suçundan ceza davası açılması bekleniyor.
Bursa'da bir fabrikanın muhasebe servisinde 24 yıldır çalışan Özlem Akçeşme, tanıdığı işadamları ve zengin kişileri iddiaya göre kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlar ile yüksek miktarda kar payı dağıttıklarını söyleyerek, bu fona katılmaları için ikna etti. Akçeşme para aldığı bu kişilerden, şirket içersinde bir uygulama olduğu için bunu patronlarına söylememesini özellikle istedi.
Kısa sürede 'saadet zinciri' oluşturan Akçeşme, para verenlere aylık yüzde 8- 10 oranında kar payı dağıtmaya başladı. Daha sonra bu oranı yüzde 25- 50'ye çıkartan Akçeşme'ye bazı işadamlarının kendi parasının yanı sıra arkadaşlarından borç para alıp, bankalardan kredi çekerek para verdi.
Geçen temmuz ayından sonra kar payı dağıtamayan Özlem Akçeşme, kendisini arayan kişilere, "OHAL nedeniyle BDDK hesapları inceliyor. Bitmesini ve para havalesini bekliyoruz", "Paralar başka hesaba geçti. Avukatlar el koydu", "Para Merkez Bankası'nda rahat olun" gibi mesajlar gönderdi. Ardından da psikolojik rahatsızlığını gerekçe göstererek hastaneye yattı. Şüplenenen bazı işadamlarının şikayeti üzerine Özlem Akçeşme önce işten atıldı, 13 kişinin suç duyurusunda bulunmasının ardından gözaltına alındı.
PARAYI ŞİRKET YÖNETİCİSİNE VERİYORDUM
Savunmasında, oluşturdukları fona dışarıdan kişilerin de katıldığını, bu kişilerin paraları kendi banka hesabına yatırdıklarını veya kendisine elden verdiklerini belirterek, "Bana ulaşan paraları beni işe alan, şirkette üst düzey yönetici olan N.Y.'ye veriyordum. O da yatırılması gereken faizleri bu paralar ile ödüyordu. Kime ne kadar verdiğini bilmiyordum. Sorgulama gibi bir şansım ve yetkim de bulunmuyordu. Ayrıca yaşananlardan E.Ş. isimli yöneticinin de haberi vardı" dedi.
Bu ifadenin ardından piyasadan en az 100 milyon dolar dolandırdığı öne sürülen Özlem Akçeşme ile ifadesinin ardından gözaltına alınan N.Y. ve E.Ş. ile adliyeye çıkartıldı. Akçeşme tutuklanırken, diğer 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
UZLAŞAMADILAR ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Halen Yenişehir Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Özlem Akçeşme'nin soruşturma dosyası, Bursa Cumhuriyet Savcısı Aziz Doğan tarafından Bursa Adliyesi Uzlaşma Bürosu Savcılığı’na gönderdi. Uzlaştırma Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şendoğan, dosyayı uzlaşmayı yapması için görevlendirdiği uzmana verdi.
Özlem Akçeşme, yanında bulunan birikmiş parası ve babasına ait sattığı evin parasını çalıştığı eski şirketine verdiğini söyleyerek mağdur olduğunu belirtip şirketten davacı olurken, dolandırdığı öne sürülen 13 kişi ise uzlaşma teklifine sıcak bakmadı. Sonuç alınamayan görüşmelerden sonra Özlem Akçeşme hakkında ceza davası açılması bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler