YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

18 Yaşındaki Gencin Fidyeci Cinayet Zanlısı Tutuklandı

Hasan BOZBEY- Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ Adliyedeki sanıklara saldırmak isteyen kalabalığı polis önledi. Katil zanlısının, kendi cep telefonunu evde bıraktıktan sonra öldürdüğü

18 Yaşındaki Gencin Fidyeci Cinayet Zanlısı Tutuklandı

Hasan BOZBEY- Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ Adliyedeki sanıklara saldırmak isteyen kalabalığı polis önledi. Katil zanlısının, kendi cep telefonunu evde bıraktıktan sonra öldürdüğü gencin telefonu ile Gölcük'e gidip attığı SMS ile babasından fidye istediği ortaya çıktı.
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde oturan Özlem ve Yılmaz Yerli çiftinin oğlu olan İbrahim'den 27 Ocak günü evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. İlçede market ve fırın işleten Yılmaz Yerli, tüm aramalarına rağmen oğluna ulaşamadı. Bu sırada, çocuğunun cep telefonundan gelen, 'Yılmaz'ı kaçırdık. 250 bin TL fidye hazırla' yazılı mesajı gören Yılmaz Yerli, savcılığa başvurdu. Bunun üzerine inceleme başlatan polis, İbrahim Yerli'nin kaybolmasından bir gün sonra kendilerine ait fırında usta olarak çalışırken işten ayrılan Ö.D.'yi gözaltına aldı. Ö.D.'nin otomobilinde iddiaya göre kan izi buldu. Görgü tanıklarının kayıp İbrahim Yerli'yi çevrede gördüklerini söylemesi üzerine de Ö.D. serbest bırakıldı.
Orhangazi'nin Kale Mevkii'nde geçen pazartesi günü keçi otlatan çoban tarafından İbrahim Yerli’nin çalılıklar arasında tanımnmayacak halde olan cesedi bulundu. Yerli Ailesi'ne ait fırında çalışırken işten ayrılan ve otomobilinde kan izi olduğu öne sürülen Ö.D. cinayet şüphelisi, eşi M.D. ise delilleri saklamak suçlamasıyla gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada öldürülen gencin kullandığı cep telefonu ile aynı marka olan telefonun sobada yakıldığı tesbit edildi.
Polisteki sorguları tamamlanan cinayet zanlısı çift, Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden alınarak sabahın erken saatlerinde Orhangazi Adliyesine getirildi. Garaj bölümünden adliyeye sokulan zanlılardan Ö.D tutuklanırken, eşi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
SANIKLARA SALDIRMAK İSTEDİLER
Adliye önünde toplanan öldürülen gencin yakınları zanlılara saldırmak için adliyeye girmek istedi. Bunun üzerine arbede yaşandı. Polis öfkeli kalabalığı güçlükle sakinleştirdi.
PANTOLONU İLE BOĞDUM
Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasında Ö.D.'nin suçunu kabul ettiği öğrenildi. Zanlının polise verdiği ifadede, "Olay günü eşim Gemlik'in Kurşunlu Mahallesi'ndeki bir yakınıma misafirliğe gitmişti. Kiraladığımız otomobil ile onu alıp evimize bıraktık. Sonra birlikte Kale Mevkii'ne gidip burada alkol aldık. Sarhoş oldu. Nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı tartıştık. Ben kendisini bıçakladım. Uçurumdan yuvarlandı. Ölmemişti. Bu sırada bacağından çıkmak üzere olan pantolu ile kendisini boğdum. Eve gidip cinayeti eşime anlattım. Kendisine, 'Polisler sorarsa,'O gün üçümüz birlikte alkol aldık. Sonra eşim evde kaldı. Dışarı çıkmadı. Kimseyi öldürmedi' dersin dedim. İbrahim'in cesedini olay yerinde bıraktıktan sonra kendi telefomunu evde bırakıp, onun telefonu ile Gölcük'e gidip babasına mesaj attım. Gerçek bundan ibaret" dedi.

18 Yaşındaki Gencin Fidyeci Cinayet Zanlısı Tutuklandı18 Yaşındaki Gencin Fidyeci Cinayet Zanlısı Tutuklandı18 Yaşındaki Gencin Fidyeci Cinayet Zanlısı Tutuklandı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler