YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

600 Yıllık İnkaya Çınarı'nın Çevresine Yeni Düzenleme

Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna tanıklık eden 600 yıllık İnkaya Çınarı'nın çevresi, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun şekilde yeniden düzenlenecek.

Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna tanıklık eden 600 yıllık İnkaya Çınarı'nın çevresi, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun şekilde yeniden düzenlenecek.

Osmangazi Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Bursa'nın simgelerinden tarihi İnkaya Çınarı ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Dündar, burada yaptığı konuşmada, İnkaya köyü ile İnkaya Çınarı ve çevresinin tarihi dokuya uygun bir şekilde yeniden düzenleneceğini bildirdi.

Belediye tarafından daha önce de restorasyon çalışmaları yapılan İnkaya çınarı ve çevresinin, son yıllarda artan ziyaretçi sayısı ile yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Dündar, şunları kaydetti:

"Belediye olarak hazırladığımız proje ile İnkaya Çınarı çevresini, tarihi dokusuna uygun, daha modern bir görünüme kavuşturacak bir düzenleme yapacağız. 600 yıllık bir geçmişe sahip doğal anıt olan tarihi çınar, Bursa'mızın simgelerinden biri. Her yıl yerli ve yabancı binlerce insanın ziyaret ettiği Çınar ve İnkaya köyü çevresindeki düzenleme çalışmalarına, sezon sonundan itibaren hemen başlayacağız."

İnkaya Çınarı'nın altında, Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik ekip ile hazırlanan projeyi de inceleyen Dündar, "Yapacağımız bu düzenleme ile hem tarihi çınar kendini korumuş olacak hem de İnkaya mahallemiz yenilemiş olacak. Belediye olarak, Osmangazi ilçemizde tarihi bir mekanı daha yenileyerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

Her biri ağaç gövdesi kalınlığındaki heybetli dallarıyla Bursa'yı adeta kucaklayan çınar, kentin anıt ağaçları arasında en çok tanınanı ve 600 yaşında. 35 metrelik boyu ve 9,2 metrelik çevresiyle görenleri hayran bırakan çınarın, her bir dalının kalınlığı 3-4 metreyi buluyor.

Bursa'yı ziyaret edenlere muhteşem kent manzarası eşliğinde, kahvaltı, yemek, çay ve kahve keyfi yapma fırsatı sunan ulu çınarın dallarının altında, çay bahçesi, restoran, market, hediyelik eşya dükkanları yer alıyor.

İnkaya sakinleri, yaptıkları el işlerini, bahçelerinde yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri çınarın etrafında kurdukları tezgahlarda satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Muhabir: Haluk Yüksel

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler