YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

7 ilde akaryakıt kaçakçılarına operasyon

Kocaeli merkezli 7 ilde akaryakıt kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 41 kişiden 32'si adliyeye sevk edildi.

7 ilde akaryakıt kaçakçılarına operasyon

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, ''örgütlü halde akaryakıt kaçakçılığı'' yaptıkları öne sürülen kişilerin İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Bursa, Sakarya, Kastamonu ve Balıkesir'deki adreslerine 12 Nisan'da düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 30 kişinin emniyette sorgusu yapıldı.

Zanlıların verdiği ifade doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis ekipleri, Afyon ve Batman'da çok sayıda adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 11 kişiyi daha gözaltına alındı.

Zanlılar arasında suç örgütünün elebaşıları oldukları öne sürülen Mustafa K, kızı Derya K, oğlu Erkan K, Lütfü Y, İsmail E, Mehmet Sıddık D ve Ercan S'nin de bulunduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan 41 kişiden 9'u serbest bırakıldı, 32 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında 7 akaryakıt istasyonu, 2 madeni yağ fabrikası, 2 nakliye garajı ve 1 hafriyat firmasında yapılan aramalarda 501 bin litre kaçak akaryakıt, farklı firmalar adına hazırlanmış kaşeler ile sevk irsaliyeleri, faturalar, vergi levhaları, kaçak akaryakıt satışının not edildiği ajandalar ve 1 tabanca ele geçirildi.

Suç örgütü üyelerinin Tuzla'daki bir imalathanede ithal ettikleri kimyasal maddelerden ürettikleri kaçak akaryakıtı özellikle şehirler arası yollardaki akaryakıt istasyonlarına sattıkları öğrenildi.

Bu arada, polisin Kartepe ilçesinde Tekin İ'ye ait akaryakıt istasyonuna daha önce de 2 defa baskın yaptığı, ancak pompalarda kaçak akaryakıta rastlanmadığı, son operasyonda ise pompalarda elektronik olan gizli bir düzenek tespit edildiği, bu sayede normal ve kaçak akaryakıtın isteğe bağlı pompalara iletildiğinin belirlendiği bildirildi.

Öte yandan, zanlılar arasında bulunan Mehmet Sıddık D'nin bir akaryakıt dağıtım firması sahibinin yeğeni ve kaçak akaryakıt sattığı öne sürülen istasyonların sahipleri de olduğu belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler