YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Eğitim ve Bilim İşgörenler Sendikasının (Eğitim-İş) kadın üyeleri, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Eğitim ve Bilim İşgörenler Sendikasının kadın üyeleri, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Üzerlerinde kırmızı renkte giysiler bulunan ve Şehreküstü Meydanı'nda toplanan üyeler adına açıklama yapan Eğitim-İş Bursa Şubesi Örgütlenme Sekreteri Bahriye Toraman, kadın cinayetlerinin katliam boyutuna ulaştığını ve çıkarılan yasaların yetersiz kaldığını savundu. Her gün en az üç kadının öldürüldüğünü, yasaların öncelikli olarak kadını değil, aileyi koruduğunu öne süren Toraman, şöyle konuştu: "Son yıllarda kadın cinayetleri yüzde bin 400, cinsel taciz ve tecavüz yüzde 38, cinsel istismar yüzde 53 oranında artmıştır. 2002 yılında öldürülen kadın sayısı 66 iken 2013 yılının sadece ilk 9 ayında bu oran 842'ye çıkmıştır. Siyasi iktidar, kız çocuklarının eğitimi konusunda yeterli çabayı göstermemektedir. 4 yılda çocuk gelin sayısı 181 bine ulaşmıştır. Dünya Ekonomik Formunun raporuna göre Türkiye, siyasi katılım, ekonomik eşitlik, eğitim, sağlık hakkı gibi kadın-erkek eşitliği endeksinde 136 ülke arasından 120'nci sıradadır. Ülkemiz, kadın-erkek eşitliğinin olmadığı son 20 ülke arasındadır." Daha sonra katılımcılara ve yoldan geçen kadınlara karanfiller dağıtıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler