YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asil Çelik`te Grev

Grevin ayak sesleri

Asil Çelik fabrikasında önümüzdeki döneme ait Toplu İş Görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından yaklaşık 1 ay önce başlayan Arabulucu sürecinde de sona gelindi. Bölge Çalışma Müdürlüğü tarafından atanan Arabulucu, geçtiğimiz gün Birleşik Metal İş Sendikası’nın İstanbul’daki merkezinde tarafları bir araya getirdi. İşverenin son olarak yüzde 9’luk zam teklifini kabul etmeyen işçi yüzde 20 ısrarını sürdürüyor. Arabulucu ile sendika ve birleşik metal iş sendikası arasında uyuşmazlık raporu imzalandı. Fabrika işçisi ise grev hazırlıklarına başladı.

Türkiye’nin en büyük çelik devlerinden olan Asil Çelik fabrikasında grev sesleri yeniden yükselmeye başladı. Önümüzdeki 2 yıllık döneme ait Toplu İş Görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasından sonra Arabulucu döneminin başladığı Asil Çelik’te Arabulucu önceki gün Birleşik Metal İş Sendikası’nın İstanbul’daki merkezinde tarafları son kez bir araya getirdi. Bölge Çalışma Müdürlüğü tarafından atanan Arabulucu, sendika merkezinde tarafları uzlaştırmak için uğraş verdi. Arabulucu sürecinde zam teklifini en son yüzde 9’a yükselten Asil Çelik işvereni, sözleşme süresini ise 3 yıl olarak istedi. İşçi adına işveren ile masaya oturan Birleşik Metal İş Sendikası ise işverenin teklifini geri çevirdi ve uyuşmazlık raporu imzalandı. İşverenin zam teklifini ve sözleşme süresini kabul etmeyen işçi tarafı şimdi arabulucu raporunu bekliyor. Raporun ulaşmasından sonra ise yapılacak son görüşmeler beklenecek.

GREV SESLERİ

Öte yandan toplu iş görüşme süreci ve arabulucu sürecinden sonuç alınamayan Asil Çelik fabrikasında grev sesleri de yükselmeye başladı. Asil Çelik işçileri, son yıllarda yapılan hiçbir toplu iş görüşmesinde haklarını alamadıklarını ancak artık fedakarlık sırasının işverende olduğunu belirterek, bu toplu iş sözleşmesinde hakkımızı mutlaka arayacağız. Grev de bizim bir alternatifimiz ve grevi de göze almış durumdayız. Eğer istediğimiz şartlar oluşmazsa grev de kaçınılmaz olacaktır diye görüş belirtiyorlar.

SENDİKA 2 YIL, İŞVEREN 3 YILLIK İSTİYOR

Öte yandan fabrikada bazı yöneticilerin ise zam oranını yüzde 12’ye yükselttiklerini ancak sendikanın yüzde 12’yi de kabul etmediğini söylediği belirlenirken, sendikanın bir diğer ısrarcı olduğu konu ise toplu iş sözleşmesinin 3 değil 2 yıllık yapılması. Sendikanın 2 yıllık anlaşma teklifine ise işverenin 3 yıl ısrarı olduğu belirtiliyor.

ÇARŞAMBA SON KEZ GÖRÜŞME VAR

Fabrikada bu gelişmeler yaşanırken, arabulucu sürecinin ardından fabrika yönetiminin sendika ile önümüzdeki Çarşamba günü bir görüşme talebinde daha bulunduğu ve Çarşamba günü sendikanın Bursa şubesinde son bir görüşme yapılacağı kaydedildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler