YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avukatın Cinsel Saldırı Davasında Yine Karar Çıkmadı

Edip TEKİN/BURSA, Bursa'da 2014 yılının nisan ayında meydana gelen olayda C.Ç., avukat Ö.Ç.'nin merkez Osmangazi İlçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki bürosunda

Avukatın Cinsel Saldırı Davasında Yine Karar Çıkmadı

Edip TEKİN/BURSA, Bursa'da 2014 yılının nisan ayında meydana gelen olayda C.Ç., avukat Ö.Ç.'nin merkez Osmangazi İlçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki bürosunda işe başladı. Aynı gün büroda düzenlenen doğum günü partisinde davetlilerin gitmesinden sonra, iddiaya göre içeceğine ilaç koyan avukat Ö.Ç.'nin kendisine tecavüz ettiğini ileri süren sekreter C.Ç. polise giderek şikayette bulundu. Başlatılan soruşturma sonunda avukat Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu öne sürülen M.R.B. hakkında, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan avukat Ö.Ç. yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, kendisine komplo kurulduğunu öne sürerek beraatını istedi.
KIZIN BABASI DÖVÜLDÜ, AVUKATININ EVİ KURŞUNLANDI
Dava devam ederken şikayetçi olduğu için ölüm tehditleri aldığını ileri sürülen C.Ç.'nin babası kimliği belirsiz kişiler tarafından dövüldü. Genç kızı savunan avukat Nevin Canbaz'ın evine posta aracılığı ile içerisinde 2 mermi ve 'Bunlardan biri senin, diğeri kızın için' yazılı not bulunan zarf gönderildi. Avukat Canbaz'ın evi de kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Savcılığa şikayette bulunan Canbaz, şüphelendiği kişiler arasında davası devam eden sanıkları da gösterdi. Şikayet üzerine bu iki olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
C.Ç.'nin cinsel istismara uğradığı ileri sürülen davayla ilgili yargılamaya bugün devam edildi. Tutuksuz yargılanan ve duruşmaya katılmayarak yazılı savunma dilekçesi veren Ö.Ç., hakkındaki iddiaları reddederek, beraatını istedi.
Mahkemenin yeni değişen savcısı, dosyayı incelemek için süre talebinde bulundu. Mahkeme başkanı, savcıya süre vererek duruşmayı erteledi.
'FELÇ GEÇİRDİ'
Daha önce evi kurşunlandığı ve mektupla evine mermi gönderildiği iddiaları üzerine adliyeye korumalarıyla birlikte gelen sekreter C.Ç.’nin avukatı Nevin Canbaz duruşma sonrası açıklama yaptı. Canbaz, "Bu celse karar çıkmasını ümit ediyorduk. Herhangi bir eksiklik yok, ceza mahkemesine göre tamamlanmış bir dosyaydı. Ancak savcı, yeni görevlendirildiğini belirterek mütalaa için süre istendi. Yargılama 1,5 senedir devam ediyor. Mağdure 5 gündür Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor. Ruh sağlığı olmadığı ve psikolojisi bozulduğu için kısmi felç geçirmiş durumda" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler