YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir annenin en acı feryadı: "Oğlumu bana getirin"

Bursalı Meryem ve Ergüden Kaya çiftinin 26 yaşındaki oğlu Gürkan Kaya'dan, Manisa'nın Salihli ilçesine gittikten sonra 1 aydır haber alınamıyor.

Bir annenin en acı feryadı: "Oğlumu bana getirin"

Bursalı Meryem Kaya ve Ergüden Kaya çiftinin 26 yaşındaki oğlu Gürkan Kaya'dan, Manisa'nın Salihli ilçesine gittikten sonra 1 aydır haber alınamıyor.

En son oğluyla kurban bayramında konuşan gözü yaşlı anne Meryem Kaya, "Başbakanıma sesleniyorum. Bize ulaşsınlar. Allah rızası için. Ben çocuğumun 1 aydır sesini duyamıyorum. Oğlumu bana getirin" dedi.

Bursa Osmangazi ilçesinde babası Ergüden Kaya (44) ve Annesi Meryem Kaya (47) ile birlikte yaşayan bilgisayar tamircisi Gürkan Kaya (26) 2 yıl önce babaannesinin bulunduğu Manisa'nın Salihli ilçesine gitti. Burada uzun bir süre kalan Kaya, lisede okuyan Yeşim Kaya (18) ile tanıştı.

İlişkilerinin ilerlemesinni ardından Gürkan Kaya, sevgilisine eğitim gördüğü okulda güllerle donattığı masada evlenme teklifi ederek, hayatlarını birleştirme kararı oldu. Yeşim Kaya'nın yaşının dolmasının ardından Gürkan Kaya, sevgilisiyle herkesten habersiz nikah kıydırdı. Eşi Yeşim ile birlikte Bursa'ya kaçan Gürkan Kaya, baba ocağına gelerek olayları bir bir anlattı.

ESRARENGİZ OLAY AYDINLATILAMADI

Kaya ailesi, daha sonra Manisa Salihli'ye giderek, kızı ailesinden isteyerek, rızasını aldı. Ardından Gürkan Kaya, eşiyle birilkte yaklaşık 20 gün ailesinin yanında kaldı. Belli bir süre sonra iş sahibi olan genç çift, ailesinin evinden ayrılarak ayrı bir eve çıktı. Kayınpederi Necati Kalbipak'ın sürekli gelip ziyaret ettiği Kaya çiftinin evlilikleri Gürkan Kaya'nın kaybolmasıyla sıkıntıya girdi. 29 Ekim'den sonra eşinin memleketi Salihli'ye gittikten sonra bir daha haber alınamayan Gürkan Kaya'nın Bursa'daki babası ve annesi, evlatlarının hayatlarından endişe ediyor. Günlerdir oğullarından gelecek güzel bir haberi bekleyen Baba Ergüden Kaya'nın çalmadığı kapı kalmadı. Salihli ve Bursa'da Emniyet Müdürlüklerine başvuruda bulunduklarını belirten Ergüden Kaya, "Oğlum, gelinimle tanıştıktan belli bir süre sonra kızın yaşın tutmasını beklemişler. Manisa'da kendi aralarında nikah yaptıktan sonra benim yanıma kaçıyorlar. Ertesi gün ailesiyle görüşüldü. Onlar tekrar Salihli'ye gittiler. Aileyle barışıldı. İki üç gün sonra da biz gittik. Kızı istedik, verdiler. Düğünü yaptık. Ramazan ayından önce oğlum evlendi" dedi.

DÜĞÜN GÜNÜ ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

Bursa'da yapılan düğün eğlencesi esnasında 7 aylık hamile olan Yeşim Kaya'nın rahatsızlandığını, hastaneye kaldırıldığında çocuğunu kaybettiğini anlatan Ergüvan Kaya, "Benim gelinim 7 aylık hamileydi. Tabi, bu sırada o gece gelinim bir anda rahatsızlandı. Meğerse karnındaki çocuk ölmüş. Talihsiz bir olay bizim için. 25 gün oğlum ile gelinim bizde kaldı. Aradan bir süre geçtikten sonra oğlum 27 Ekim'de Salihli'ye gidiyor. Daha da kendisinden haber alamadık" dedi.

"UMUDUMU YİTİRMEDİM"

Oğlu ile en son 27 Ekim 2013 günü telefonda konuştuğunu anlatan Baba Ergünden Kaya, evladının telefonunun sürekli kapalı olduğunu belirterek, "28 Ekim 2013 günü bir arkadaşım Zübeyde Hanım Doğumevinin etrafında oğlumu görmüş. Onu da daha sonra öğrendim. O gün akşam Salihli'ye gidiyorlar. 29 Ekim'den sonra hiçbir haber alınamıyor. Kaybolduğunu öğrendikten sonra Salihli'deki annem, polise başvurdu. Biz de Çekirge karakoluna giderek gerekli başvuruyu yaptık. Kendisi keşke yaşasa. Hayatta olsa bulsam. Bizi aramasa bile babaannesini kesinlikle arar. Benim umudum var. Bazı insanlar "yaşıyor" diye içime su serpiyorlar. Bir yerden çıkıp gelecek gibi geliyor bana" diye konuştu.

"HER GÜNÜM AĞLAYARAK GEÇİYOR"

Oğlunun fotoğrafını gözyaşlarıyla öpüp koklayan anne Meryem Kaya ise, oğlunun bir an önce bulunmasını istedi. Her gün çalan kapının ardından oğlunun geleceği hayali kurduğunu dile getiren Anne Kaya, duygularını şu şekilde ifade etti:"En son oğlumla bayramda görüştüm. Hiçbir şey bilmiyorum başka. Oradan gitti daha da gelmedi. Başka da görmedim. Karakollara gittim. Hep fotoğraflarına bakıyorum. Gece gündüz uyuyamıyorum. Ben çocuğumu istiyorum. Başbakanıma sesleniyorum. Bize ulaşsınlar. Allah rızası için. Benim çocuğumu çıkarsınlar. Ben çocuğumun 1 aydır sesini duyamıyorum."

"ÇIKIP GELSE ONU DÖVECEĞİM AMA VURMAYA KIYAMAM"

Her gününün ızdırap içinde geçtiğini dile getiren Anne Meryem Kaya, "Eşim duymasın diye bahçede ağlıyorum. Benim 6 yaşında bir kızım var. Onunla da ilgilenemiyorum. Artık sinirlerim boşaldı. Kapıdan çıkıp gelsem inan ki ilk gelsin yeminim var. Ben döveceğim. Bir ayda yaşadığımı 10 senede yaşamadım. İnan ki yeminim var. Yapar mıyım bilemem. Kıyamam ama. Hep üzüntülüyüz. Oğlum neredesin? Ben çocuğumu istiyorum" açıklamalarında bulundu.Anne Meryem, Baba Ergüden Kaya, oğullarının geliniyle çektirdiği düğün fotoğraflarına sürekli bakarak, gelecek iyi bir haberi bekliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler