YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç: Toprak Kaybetmedik (2)

CİNAYETLER, SADECE KADINLARA YÖNELİK DEĞİL Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin İl Kadın Kolları'nın kongeresine katıldı. Kongrede konuşan Arınç, ülkedeki cinayetlerin ve

Bülent Arınç: Toprak Kaybetmedik (2)

CİNAYETLER, SADECE KADINLARA YÖNELİK DEĞİL
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin İl Kadın Kolları'nın kongeresine katıldı. Kongrede konuşan Arınç, ülkedeki cinayetlerin ve şiddetin sadece kadınlara yönelik olmadığını söyledi. Son günlerde kadına yönelik şiddetin artmasına yönelik tepkilerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili şunları söyledi:
"Yaşanan ölümler sadece Özgecan Aslan ile sınırlı değil. Kadına karşı şiddet devam ediyor. Bu şiddet bazen cinayet noktalarına geliyor, bazen de kadınlarımız işkence görüyorlar. Ne kadar üzücü. Bir erkek aslında şunu düşünmeli; 'Benim annem, eşim, kardeşim, çocuğum, torunum da bir kadındı. Benim annem, eşim, çocuğum olan bir kadına karşı ben nasıl bir fiske vurabilirim? Nasıl onun gözyaşı dökmesini kabul edebilirim. Nasıl olur da onun üzüntü çekmesine razı olabilirim.' Bunlar insani hususlardır. Ama insani duygudan yoksun olan vahşi yaratıklar, caniler, gaddar insanlar, bu acıları bize yaşatabiliyor. O yüzden Özgecan ve Özgecan gibi kardeşlerimiz evlatlarımız bu acılar sonunda hayatlarını kaybetmişse onlara rahmet diliyorum. Tüm kadınların bu acılar karşısında sabırlarının artmasını diliyorum. Bu cinayetlerin son bulmasını istiyorum."
YASİN BÖRÜ CİNAYETİNİN TALİMATINI VEREN BİR KADINDI
Yaşanan cinayetlerin ve şiddetin sadece kadınlara yönelik olmadığını söyleyen Arınç, 6-7 Ekim olayları sonucunda Diyarbakır’da öldürülen Yasin Börü cinayetini hatırlattı. Arınç, "Unutmayın hanımefendiler. Böylesine canavarca hissiyatla işlenmiş cinayetler sadece kadınlara karşı değil. Mesela 6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Yüksekova’da başka bir yerde ölümler oldu. Mesela Özgecan’ın uğradığı vahşete Diyarbarkır’da Yasin Börü maruz kaldı. 3. kattan atıldı, üzerinden arabayla geçildi. Başı taşla ezildi. Şu anda bu cinayeti işleyen 27 tane alçak şu anda cezaevinde. Yasin Börü cinayetini işleyen erkek kılıklı o vahşilere ‘öldürün’ talimatını veren bir kadındı" diye konuştu.
'RAKEL DİNK'İ TEBRİK ETMEK GEREKİR' DİYE İÇİMDEN GEÇTİ
Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın yaşadığı acıya rağmen metanetini koruyarak, sağduyu çağrısında bulunmasını anlamlı bulduğunu ifade eden Arınç, öldürülen gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'i, cinayetin ardından ziyaret ettiğini anlatarak, "Hrant Dink cinayetinden sonra ailesini ziyaret etmiştim. O tarihte meclis başkanıydım. Bakırköy’de bir mütevazi eve götürdüler beni. Eşi Rakel Dink, çocukları vardı. Bu olaydan duyduğumuz üzüntüyü paylaştık. Hiç unutmuyorum. 'Bir kadın nasıl böyle bir konuşma yapar, nasıl bir duyguya sahip? Tebrik etmek gerekir' diye içimden geçti. Ama bir cümlesi çok güzledi. 'Bir çocuktan bir vahşi katil çıkaran nedir?’' diye sordu. Aslında bunu sorgulamak lazım" dedi.
YAZICIOĞLU’NU ANLATIRKEN DUYGULANDI
Konuşmasında geçen cuma günü hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu’na da rahmet dileyen Arınç, bu sırada duygulanarak, "Geçtiğimiz cuma günü ebedi aleme uğurladığımız, sevgili kardeşim, dava arkadaşım, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu’na rahmet diliyorum. Oğlunun vefatından sonra ne büyük acıyla yaşadığını biliyorum. Mamak zindanlarında evlatlarına yapılan işkencelerin, ne kadar büyük bir sabırla karşıladığını biliyorum. Muhsin başkanın annesi hepimizin annesidir" dedi.
Arınç’ın bu konuşması sırasında duygulandığı gözlenirken, salondaki kadınlar Arınç’ı uzun süre alkışladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler