YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa, kongre turizmine hazırlanıyor

Bursa’nın sahip olduğu turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla kurulması planlanan Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun...

Bursa, kongre turizmine hazırlanıyor

Bursa’nın sahip olduğu turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla kurulması planlanan Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun değerlendirildiği toplantı, kentin turizm sektörü aktörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Almira Otel’de, Bursa Valiliği’nin öncülüğünde yapılan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen toplantıya, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV), İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu İcra Kurulu Üyesi Dr. Özen Dallı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü Mehmet Semih Pala, seyahat acenteleri, organizasyon firmaları, otel işletmeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), tarihi çarşı dernekleri, turist rehberliği derneklerinin temsilcileri katıldı.
TUGEV İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu İcra Kurulu Üyesi Dr. Özen Dallı, Bursa’nın Bizans’tan sonra Osmanlı Hanedanlığı’na da merkezlik yaptığını, Cumhuriyet döneminde sürekli geliştiğini, şimdi ise büyük bir sanayi merkezi olduğunu söyledi. Böyle bir merkeze bir yurt dışı bağlantısı kurulup, daha fazla insan getirilmesi için projeler oluşturması gerektiğini belirten Dallı, bunun planlandığnı kaydetti. Dr. Dallı, şunları ifade etti:
"Dünyada seyahat eden insanların yaklaşık onda biri, dünya turizm gelirlerinin yaklaşık üçte biri bu sektörden kaynaklanıyor. Kongre turizmi, Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunabilecek yabancıların ülkemize gelmesi için cazip bir sektördür. Böyle bir potansiyeli bulunan Bursa da neden merkez haline gelmesin? İstanbul, İzmir, Antalya gibi birçok Anadolu şehrinin yanında bu potansiyeli değerlendirmek istedik. Bursa Valiliği’nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, üniversiteler, özel sektör, otelciler ve seyahat acenteleri ile işbirliği yaptığını gördük. Buradaki işleri formüle edeceklerdir. Biz de kendilerine yardımcı olmak için çaba göstereceğiz."

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Mehmet Semih Pala ise büyüyen ve gelişen Bursa’nın dünyaya açılan yüzü olan Merinos AKKM’nin gelişmesi ve uluslararası kongrelerin kente çekilmesi için değişik çalışmaların yapıldığını belirtti.
Toplantıda, TUGEV İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Özen Dallı ile fikir alışverişinde bulunulduğunu anlatan Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve yönetilen, bir yılda 500 bin kişi hareketinin oluştuğu Merinos AKKM’yi daha çok uluslararası alana açabilmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler