YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa Osmangazi Yarı Maratonu Kenyalılar'ın

- OSMANGAZİ Belediyesi'nin düzenlediği 15 kilometrelik 12'nci Uluslararası Tarihi Kent Koşusu'nu erkeklerde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir, kadınlarda da yine Kenyalı Esther Chesang Kakuri kazandı. Bursa’nın fethinin 691’inci yılında Osmangazi

Bursa Osmangazi Yarı Maratonu Kenyalılar'ın

- OSMANGAZİ Belediyesi'nin düzenlediği 15 kilometrelik 12'nci Uluslararası Tarihi Kent Koşusu'nu erkeklerde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir, kadınlarda da yine Kenyalı Esther Chesang Kakuri kazandı.
Bursa’nın fethinin 691’inci yılında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen 12’nci Yarı Maratona 1285, 4 kilolmetrelik Halk Koşusu'nda ise 2452 atlet, dereceye girmek için ter döktü. Kenya, Etiyopya, Fas, Uganda, Rusya ve Yunanistan’dan toplam 16 yabancı atlet de koşuya katıldı.
Yarı maraton büyük ilgi çekerken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yarışmaya her geçen yıl ilgi artıyor. Bu yıl 6 ülkeden yabancı atletler yarışmaya katıldı. Bursa’nın fethini farklı etkinlinler yaparak kutluyoruz” dedi.
Saltanat Kapı’dan başlayıp, Atatürk Caddesi, Haşim İşcan Caddesi, Altıparmak Caddesi ve Çekirge Caddesi’nin ardından Pınarbaşı Meydanı’nda sona eren 15 kilometrelik parkuru erkeklerde Kenyalı atlet Paul Kipkemoi Kipkorir 48.02’lik derecesiyle birinciliği kazandı. Kenya’dan Charles Kiplagat Korir 48.28’lik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Getaye Fisseha Gelaw ise 48.36’lık derecesiyle üçüncü oldu.
Kadınlarda ise Kenyalı Esther Chesang Kakuri 51.36’lık derecesiyle birinciliği, Etiyopyalı Sofia Shemsu 51.58’lik derecesiyle ikinciliği, Etiyopyalı Chaltu Dida Negasa da 54.08’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın birincileri 2000, ikincileri 1500, üçüncüleri ise 1000 dolar para ödülünün sahibi oldu.
Heykel, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Kavaklı Caddesi güzergahını izleyerek, Pınarbaşı'nda sona eren 4 kiloometrelik Halk Koşusu’nda erkeklerde birinciliği 13.06’lık derecesiyle Yusuf Usta, ikinciliği 13.42’lik derecesiyle Sezgin Uluhan, üçüncülüğü ise 14.04’lük derecesiyle Ufuk Ulaş elde etti. Bayanlarda ise birinci 15.49’luk derecesiyle Dilek Özdemir, ikinci 16.15’lik derecesiyle Semanur Eren, Ayça Deren Demiralan 17.05’lik derecesiyle üçüncü oldu.

Bursa Osmangazi Yarı Maratonu Kenyalılar'ınBursa Osmangazi Yarı Maratonu Kenyalılar'ınBursa Osmangazi Yarı Maratonu Kenyalılar'ın

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler