YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa, 'ustaya Saygı' Konseri

Recai GÜLER-Mehmet İNAN/ BURSA, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Türk Müziği'ne ismini

Bursa, 'ustaya Saygı'  Konseri

Recai GÜLER-Mehmet İNAN/ BURSA, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Türk Müziği'ne ismini altın harflerle yazdıran Bursalı olan Zeki Müren, Müzeyyan Senar ve Yıldırım Gürses adına, "Ustaya Saygı" konseri düzenledi. Konserin ilk bölümde Umut Akyürek, Alp Arslan, Mine Geçili ve Nusret Yılmaz sıra ile sahne aldılar. Dört güçlü ses daha sonra birlikte sahneye çıkarak, özlenen konserin finalini Bursalı Şef ve bestekar Erdinç Çelikkol'un 'Gel Gönlümü Yerder Yere Vurma Güzel' adlı eseriyle tamamladı.
Bursalı müzik severlerin büyük ilgi gösterdiği konserin ikinci bölümünde ise sahneye Muazzez Abacı çıktı. Yaklaşık 2 saat süren programına, 'Elvada' ile başlayan Abacı, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in ölümsüz eseri 'Manolyam' ile devam etti. Seslendirdiği her şarkı sonrası alkış yağmurura tutulan Muazzez Abacı, "Sizler Harikasınız" diyerek hayranlarına teşekkür etti.
"BANA, 'BÜLBÜLÜM' DERDİ"
Konserden sonra gazetecilere çok mutlu olduğunu söyleyen Muazzez Abacı, şöyle konuştu:
"Rahmetli Zeki Müren beni çok severdi. Toprağını sevsin. Sahnelere çıktığım zaman, kendisi Bodrum'daydı. Telefonla konuşur birbirimize şarkı söyler ağlaşırdık. 'Bülbülüm' derdi bana. Yıldırım Gürses da keza. Büyük üstad. Onunla da çok büyük anılarımız var. Şarkılarını söyledim ve çok kez evine konuk oldum. Müzeyyen hanım, zaten hepimizin piri ve üstadı. Onu da saygıyla anmamak mümkün değil."

Bursa, 'ustaya Saygı'  KonseriBursa, 'ustaya Saygı'  KonseriBursa, 'ustaya Saygı'  Konseri

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler