YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım", "Aklı Olan Durmaz" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00, 26 Nisan'da 15.00 ve 20.00'de, 27 Nisan'da ise 15.00'ten itibaren izleyicilerin beğenisine sunulacak. Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Ömer Naci Topcu'nun yönettiği "Aklı Olan Durmaz" oyununun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını da Ali Karaman üstleniyor. Harun Türköz, Emre Işık ve Arzu Özyürekin'in bulunduğu 19 kişinin rol aldığı oyunda, topluma uyum sağlayamayanların dünyasından, anlamsızca toplumu yönlendiren kurallar dizisi eleştiriliyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 29 ve 30 Nisan tarihlerinde saat 20.00'de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırça Köşk" oyununun yönetmenliğini Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da bulunduğu 21 kişi rol alıyor. Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda, Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu, şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 29 Nisan'da 14.00'ten itibaren sahneye konulacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler