YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da Lise Öğrencisinin 2 Müdür Yardımcısını Bıçakladığı Okulda Uyuşturucu Protestosu

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, Merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde bulunan Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören ve geçen çarşamba günü yapılan arama

Bursa'da Lise Öğrencisinin 2 Müdür Yardımcısını Bıçakladığı Okulda Uyuşturucu Protestosu

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, Merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde bulunan Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören ve geçen çarşamba günü yapılan arama sonucunda üzerinde sentetik hap bulunduğu iddiasıyla okuldan uzaklaştırılan B.Y. adlı lise 1'inci sınıf öğrencisi, dün okula gelip camları kırdıktan sonra müdür yardımcıları Adnan Ur’u baldırından, Yücel Akçay’ı ise sırtından bıçakladı.
Olayın ardından bugün öğrenciler durumu protesto etmek için derslere girmediler. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, “Öğretmenlerimizi seviyoruz, sahip çıkılsın”, “Milli Eğitim tedbir al” diye slogan atarak tepkilerini dile getirdiler.
Okul önünde Türk Eğitim- Sen, Aktif Eğitim- Sen, Eğitim Bir- Sen, Eğitim- İş ve Eğitim- Sen üyeleri toplanarak olayı kınadı. Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Kazım Sarnık yaptığı konuşmada "Okullarda disiplin kalmamış, Bonzai neredeyse ilkokul düzeyine inmiş, bu sentetik uyuşturucu maddesinin adeta Bursa ile anılır olması bizleri son derece rahatsız etmektedir, çocukların bonzaiye bu kadar çabuk ve basit ulaşabilmelerini anlamıyoruz, gerekli tedbirler alınmalıdır” dedi.
Öğrencisinin bıçak darbeleriyle sırtından bıçaklanan ve üç kez ameliyat edilmesine rağmen hayati tehlikesi devam eden Müdür Yardımcısı Yücel Akçay’ın kızı Melek Gizem Akçay, "Bunu yapanın gezmesi ağırımıza gidiyor. Ülkenin yozlaşmış olması çözüm bulunamaması canımızı yakıyor. Uyuşturucu ile ilgili alınması gereken önlemler bir an önce alınmalıdır, bu konuda çok eksiğiz, babamın durumu ağır, olaydan sonra üç kez ameliyat geçirdi, hayati tehlikesi devam ediyor, iyileşmesi için dua ediyoruz" dedi.
Okul Öğrenci Temsilcisi Yakup Yıldırım ise, "Bu tür olaylarla karşınıza gelmemek istiyorduk, ama böyle vahim bir olay başımıza geldi. Bu sorundan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tutun siyasi iktidara ve okul idaresine kadar herkes sorumludur. Bu bonzai denen illeti ve buna benzer uyuşturucuları gençlerimizin ciğerlerinden silmek için önlemler alalım, arkadaşlarımız öldü hepimiz bu suçun arkasında pay sahibiyiz" diye konuştu.
SENDİKACILARIN PANKART KAVGASI
Yapılan konuşmalar ve protesto gösterilerinin ardından Eğitim Bir- Sen üyelerinin üzerinde 'Bakan uyuma öğretmene sahip çık', 'Öğretmen üvey evlat mı?', 'İmdat öğretmen bıçaklandı' yazılı pankartları açmaları üzerine Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Kazım Sarnık, "Biz burada bütün sendikaların ortak açıklama yapacağı bir platform oluşturduk, bu açılan pankartlarla bir sendika bu işinde rantını kullanmaya çalışıyor, bizim de pankartlarımız var ama açmadık, eğitimlerin mağduriyeti üzerinden sendikacılık yapılmaz" sözü üzerine tartışma çıktı. Tartışmayı araya giren polis ekipleri ayırdı.

Bursa'da Lise Öğrencisinin 2 Müdür Yardımcısını Bıçakladığı Okulda Uyuşturucu ProtestosuBursa'da Lise Öğrencisinin 2 Müdür Yardımcısını Bıçakladığı Okulda Uyuşturucu ProtestosuBursa'da Lise Öğrencisinin 2 Müdür Yardımcısını Bıçakladığı Okulda Uyuşturucu Protestosu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler