YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'daki Telefon Dolandırıcılığı

Bursa'da kendisini savcı olarak tanıtan ve bir kadını telefonla dolandırmaya çalışırken gözaltına alınan zanlı, tutuklandı.

Bursa'da kendisini savcı olarak tanıtan ve bir kadını telefonla dolandırmaya çalışırken gözaltına alınan zanlı, tutuklandı. Osmangazi ilçesinde, S.M'yi telefonla arayıp kendini savcı olarak tanıtan ve kadından paraları alırken gözaltına alınan zanlı Mahmut D, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlı "dolandırıcılık" suçundan tutuklandı. S.M'yi telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıtan Mahmut D. (24), o kişiden hesabın terör örgütünce ele geçirildiğini ileri sürerek hesabındaki 23 bin lirayı çekip kendisine vermesini istemişti. Mahmut D'nin konuşmasından şüphelenen S.M, telefonunu açık tutup onu oyalayarak hesabının bulunduğu bankanın bir şubesine girmiş, görüşmesini sürdürürken banka müdürünün yanına giden kadın, masasının üzerindeki kağıda, "Dolandırılıyorum, polisi ara" yazmıştı. Müdürün haber vermesi üzerine şubeye gelen polis ekipleri de aynı yöntemle S.M'den bilgi almış, kadın yazılı olarak ekiplere bilgi verirken onların yönlendirmesiyle zanlıyla Sakarya Mahallesi Güler Sokağı'nda buluşmak üzere anlaşmıştı. Ekipler, S.M'den istenen 23 bin lira yerine bir naylon poşete kağıt doldurmuş ve onu buluşma noktasına kadar takip etmişti. S.M'nin yanına yaklaşıp parayı almak isteyen şüpheli Mahmut D, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler