YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuklar Kur'an Öğrenmeye Koştu

Bursa'da okulların tatil olmasıyla birlikte yüzlerce öğrenci hem Kur'an-ı Kerim öğrenmek, hem de judodan yüzmeye...

Bursa'da okulların tatil olmasıyla birlikte yüzlerce öğrenci hem Kur'an-ı Kerim öğrenmek, hem de judodan yüzmeye kadar birçok dalda spor yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan yaz kurslarına akın etti.

Yüzlerce öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla "Bu yaz Kur'anı gönlüne yaz" sloganıyla başlattığı yaz Kur'an kurslarına akın etti. Bu yıl 2 aylık kurs süresini tamamlayan öğrenciler ardından tercih ettikleri alanlarda spor faaliyetlerine katılma imkanı bulacak. Başlarını örtüp elifbalarını yanlarına alan minikler ilginç görüntüler oluşturdu.

7 YAŞINDA KUR'AN ÖĞRENDİGELDİ

Kur'an okumayı annesinden öğrendiğini söyleyen 7 yaşındaki Zeynep Altan, zeka ve azmiyle görenlere parmak ısırttı. Yaşıtlarının elifbadan başladığı kursa Kur'anı kerimi ile gelen minik Zeynep, okumasını ilerletmek istediğini söyledi.

Bu yıl daha azimli olduklarını ifade eden birçok genç ise, "Her yıl tam elifbayı bitiriyor, okul açılınca öğrendiklerimizi unutuyorduk. Bu yıl tam öğrenmek istiyoruz" dedi.

Bir kız öğrenci ise kursa çok kendi arzusuyla geldiğini söyleyerek, "Herkese bu kursları tavsiye ediyorum. Boş boş kurslara para vereceklerine buraya gelip Allah'ın kitabını öğrensinler. Bu onlar için daha iyi olur" diye konuştu.

“BÜYÜK İLGİ BİZİ SEVİNDİRDİ”

Edebali Camii Kur'an Kursu yöneticisi Sunay Üstün, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl düzenlediği yaz kursunun büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "Çocuklarımız bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yürüttüğü yaz kursu sonunda spor faaliyetlerine katılabilecek. Çocuklarımız hem Kur'anı gönüllerine yazacak, hem de voleybol, basketbol, yüzme judo, karate gibi istedikleri branşta spor yapacak" dedi.

“ÇOCUKLARINI GÖNDEREN AİLELERE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bursa İl Müftü vekili Mehmet Köktaş ise, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçen yıl düzenlediği yaz kursuna 5-14 yaş arası 69 bin 422, 15-24 yaş arası 3 bin 94, 25-44 yaş arası 291, 45-59 yaş arası ise 131 kişinin katıldığını, 2 bin 496 kişinin bu kurslarda görev aldığını ifade ederek, "Bu yıl iştirak çok daha fazla. Kayıtlarımız halen sürüyor. Çocuklarını bu kurslara gönderen vatandaşlarımıza çok teşekkür diyoruz. Ağaç yaşken eğilir. Burada çocuklarımızın edindiği bilgiler halkın birlik ve kardeşliğine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler