YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Bu Topraklarda Fetret Yaşatılmasına Izin Vermeyeceğiz

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, Ahmet Davutoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı Konuşmasında, Başbakanlığı devraldığı kongrede bir fetret çıkartmaya çalışacaklara karşı hep beraber omuz omuza yürümeleri

Davutoğlu: Bu Topraklarda Fetret Yaşatılmasına Izin Vermeyeceğiz

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, Ahmet Davutoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı Konuşmasında, Başbakanlığı devraldığı kongrede bir fetret çıkartmaya çalışacaklara karşı hep beraber omuz omuza yürümeleri gerektiğini söylediğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
"İşte bugün 15 Temmuz'da da, benzer bir fetreti bu ülkeye yaşatmak isteyenler çıktı. PKK, DEAŞ ve diğer niceleri. Aynı saldırılarla karşı karşıyayız. Yapmamız gereken, ecdadın tutunduğu dallara, ecdadın kök saldığı topraklara tekrar tutunmamız ve o kökleri tekrar ihya etmemiz. Bugün birlik düşüncesini hakim kılmalıyız. Parçalamak isteyenlere karşı kardeşlik bilincini hakim kılmalıyız. O fetret döneminde Çelebi Mehmet Han ve çevresindekilerin gösterdiği fedakarlıklar olmamış olsaydı, bugün bu topraklarda cihan devletinin varisleri ve onurlu bir cumhuriyetin vatandaşları olarak yaşama imkanımız olmayacaktı. Şimdi de bugün burada bu güzel mekanda bunları hatırlıyor ve yad ediyorsak bunda 15 Temmuz gecesi şehit düşen kardeşlerimizin, Hakkari Çukurca'da bölücülere karşı şehit düşen aziz kahramanlarımızın büyük payı ve hisseleri var."
'DERİN BİLİNÇ SAYESİNDE'
Devleti parçalamak isteyenlere karşı omuz omuza olunması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hep beraber 78 milyon, ülkenin her köşesinde karanlık zannedilen bir geceyi aydınlık bir güne çevirmişse, işte bu milletin ruhuna, zihnine zerk edilmiş olan bu derin bilinç sayesindedir. 600 yıl önce yaşanan o fetret dönemindeki bilincin bu döneme yansımasının bir sonucudur. İzin vermeyeceğiz, ne olursa olsun bir daha bu topraklarda fetret yaşatılmasına izin vermeyeceğiz."
Ahmet Davutoğlu, Beyazıt Paşa Medresesi'nin açılış kurdelesini kestikten sonra, Cuma namazını kılmak için Ulu Cami'ye gitti.

Davutoğlu: Bu Topraklarda Fetret Yaşatılmasına Izin Vermeyeceğiz

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler