YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doktora Şantaj Davasında Sanıklara Verilen Ceza Arttı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, Bursa’da birçok özel hastanede görev yapan çocuk doktoru Hüseyin T., 2010 yılında bilgisayarı arızalanınca tamir için servise verdi.

Doktora Şantaj Davasında Sanıklara Verilen Ceza Arttı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, Bursa’da birçok özel hastanede görev yapan çocuk doktoru Hüseyin T., 2010 yılında bilgisayarı arızalanınca tamir için servise verdi. İddiaya göre firmada çalışan Gencay M., doktorun kadınlarla çekilen seks görüntülerinin bilgisayarda görünce, bunların kopyalarını aldı. Yaklaşık 2 yıl sonra çalıştığı firmadan ayrılan Gencay M., arkadaşları Zihni S. ve Gökhan E. ile doktoru arayıp şantaj yaptı. Doktorun suç duyurusunda bulunması üzerine üç şüpheli 2012 yılının 15 Haziran tarihinde gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, haklarında Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'verileri hukuka aykırı ele geçirmek' ve 'santaj' suçlarından dava açıldı.
Yaklaşık bir yıl süren yargılama sonrası mahkeme 3 sanığa, 'kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek'ten 1'er yıl 3'er ay, 'şantaj' suçundan ise 1'er yıl olmak üzere toplam 2'şer yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Yapılan itiraz sonucu Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi sanıkların 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'şantaj' suçlarından yargılanıp cezanın ise alt sınırdan verilmemesi için kararı bozdu.
Yargıtayın kararı bozması sonucu tutuksuz sanıklar Gencay M. ile arkadaşları bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mahkemede bir kez daha yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Gencay M., "Ben kendisine şantaj yapmadım. Sadece bu tür görüntüleri bilgisayarında saklamaması için uyardım" derken, diğer sanıklar ise, "Bizim hiç bir suçumuz yok" diye ifade verdi.
Mahkeme heyeti, Gencay E.'ye, 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'şantaj' suçlarından toplam 4 yıl 6 ay; Zihni S. ve Gökhan E.'ye de aynı suçlardan hafifletici nedenleri de dikkate alarak 3'er yıl 4 ay hapis cezası verip hükmün okunmasını geri bıraktı. Yargıtay'ın kararı onaylaması halinde Gencay E. cezaevine girecek. Diğer iki sanık ise 3 yıl içersinde suç işler ve hüküm giyerlerse bu cezalarını da çekecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler