YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gastronomi Fuarında Bursa Rüzgârı

Bursa’nın Mudanya ilçesiyle Fransa’nın Romorantin ilçesinin kardeş şehir olması dolayısıyla Romorantin-Lanthenay’da Türk mutfağı tanıtıldı. Türk-Fransız...

Gastronomi Fuarında Bursa Rüzgârı

Bursa’nın Mudanya ilçesiyle Fransa’nın Romorantin ilçesinin kardeş şehir olması dolayısıyla Romorantin-Lanthenay’da Türk mutfağı tanıtıldı. Türk-Fransız Derneği’nin kurduğu Türkiye çadırında Bursa’dan giden ekibin sahnelediği folklor gösterileri ve hareketli türküler Fransızları hayran bırakırken, Fransız Senatörü Jeanny Lorgeoux, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile karşılıklı oynadı.

Fransa’nın Romorantin Lanthenay ilçesinde her yıl ekim ayının son haftasında düzenlenen ve bu yıl Türkiye’nin konuk ülke olarak davet edildiği Gastronomi Fuarı’nın 35.’si büyük ilgi gördü. 3 bin metrekarelik alanda iki gün boyunca kurulu bulunan çadırlarda 160’a yakın firma stant açtı. Türk-Fransız Derneği’nin kurduğu Türkiye çadırına Paris Turizm ve Kültür Müşavirliği’nin yanı sıra Mudanya Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı da destek verdi. Zeytin, baharat, kestane şekeri, gazozların teşhir edildiği fuarda Romorantin’de yaşayan Türk kadınları ise açtıkları stantlarla ülke turizmine katkıda bulundu.

TÜRKÜLER SENATÖRÜ OYNATTI

Türk lezzetlerinin yanı sıra ebru, hat gibi klasik Türk sanatlarının da tanıtıldığı ve festival havasında geçen fuarda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın yöre müziklerinin yanı sıra yine Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki halk oyunları ve Hacivat-Karagöz gösterileri de büyük ilgi gördü. Romorantin Belediye Başkanı Jeanny Lorgeux, beraberindeki heyetle birlikte stantlara yaptığı ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın hareketli oyun havaları karşısında kendini pistte buldu. Başkan Lorgeux, kardeş şehir protokolü imzaladıkları Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile birlikte “Osman Aga” türküsüyle oynadı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler