YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökdere Medresesi Ud Nağmeleri Ile Şenlendi

Osmangazi Belediyesi'nin, Gökdere Medresesi'nde düzenlenen ud eğitim kursuna katılan kursiyerler ‘Udi Necati Çelik Ud Resitali’...

Osmangazi Belediyesi'nin, Gökdere Medresesi'nde düzenlenen ud eğitim kursuna katılan kursiyerler ‘Udi Necati Çelik Ud Resitali’ ve ‘Ud Atölye Çalışması’ ile Bursalı musiki severler keyifli saatler yaşadı.

Udi Necati Çelik, Gökdere Medresesi'nde gerçekleştirilen ud atölye çalışmasında, tecrübelerini ve bilgilerini ud öğrencileri ile paylaştı. Etkinliğin sürekli hale gelmesini arzuladığını belirten Çelik, yeni öğrenciler yetiştirmenin kendisini mutlu edeceğini kaydetti.

Ud çalmanın püf noktalarını anlatan Çelik, Türk müziğinin bugünkü duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, “Genç nesilden çok umutluyum. Ben yıllardır ders veriyorum. Dünya müziğini çok yakından inceledim. Dünyaca ünlü müzisyenlerle birlikte çaldık. Türk müziğinin geleceği oldukça parlak.” dedi.

Resitalinde, Tanburi Cemil Bey, Cinuçen Tanrıkorur gibi önemli bestekârların eserlerinin yanı sıra kendi bestelerini seslendiren Çelik, beğeni topladı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler