YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hafıza’nın federasyonunu kuracak

Kişisel gelişim uzmanı Oğuz Saygın, Türkiye Hafıza Federasyonu kurup, şampiyona düzenlemeyi planlıyor. Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi,...

Hafıza’nın federasyonunu kuracak

Kişisel gelişim uzmanı Oğuz Saygın, Türkiye Hafıza Federasyonu kurup, şampiyona düzenlemeyi planlıyor.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, BKM işbirliği ile ‘Eğitimde İnovasyon’ konulu seminer düzenledi. Dede Efendi Salonu’nda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın ve Mücahit Aköz katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, teknolojinin insan hayatında büyük bir yeri olduğuna değindi. Bu nedenle ders içi etkinliklerinin teknoloji ile birleştirilerek zenginleştirilmesi gerektiğini anlatan Şeker, programlanan etkinliklerin farklı ve dikkat çekici olması halinde öğrenme sürecinin kısa ve kalıcı olacağına işaret etti. Şeker, düzenledikleri eğitim semineri ile düşünce becerilerini geliştirecek, yenilikçiliği sürdürebilir bir sistem oluşturacak yöntemlerin eğitimcilere aktarılmasını amaçladıklarını kaydetti.

“TÜRKİYE HAFIZA ŞAMPİYONASI”

Türkiye hafıza şampiyonası düzenlemeyi planladıklarını anlatan Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın ise bu girişimin ilk etabının Türkiye hafıza federasyonunu kurmak olduğunu ifade etti. Projelerini Bursa’da da uygulayabilmek için bürokratlardan destek beklediklerini anlatan Saygın, “Teknoloji 10 yaşındaki bir çocuğu 50 yaşındaki bir kişiden daha bilgili konuma getirmekte. Bu nedenle öğretmenlerin, gelişen teknolojiye ayak uydurmaları ve öğrencilere dersi sevdirmek için yeni bir tarza girmeleri gerekiyor. İşte bu noktada da koçluk eğitim devreye giriyor.” dedi.

“ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLAR MEVCUT SİSTEMİNDE SORUNLU GÖRÜLÜYOR”

Üstün zekâlıların mevcut sistemde kaynaştırma sınıflarına verilmesinin büyük bir hata olduğunu aktaran Saygın, üstün zekâlılar için bir vakıf kurduklarını ve bu çalışmayı Türkiye geneline yaymak istediklerini anlattı. Bursa’dan olumlu bir geri dönüş durumunda projelerini Bursa’da uygulayabileceklerini anlatan Saygın şunları söyledi: “Projelerimizi gerçekleştirebilmemiz için valiliğin, il milli eğitim müdürlüğünün, rektörlüğün, emniyet ve belediyenin birlikte işbirliği içinde olması lazım. Diğer illerde yaparak olumlu sonuç aldığımız projelerimizi Bursa’da da uygulayabiliriz.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler