YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İkinci Kez Dolandırmaya Çalışan Şüpheliyi Yakalattı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, Merkez Nilüfer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde, F.B.’yi cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "Terör

İkinci Kez Dolandırmaya Çalışan Şüpheliyi Yakalattı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, Merkez Nilüfer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde, F.B.’yi cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "Terör örgütü üyeleri bir kuyumcu soygunu yaptılar. Sizin evinizde bulunan para ve altınları karşılaştırma yapacağız. Suç delili bulunursa terör örgütü üyesi sayılacaksınız. Altın ve paraları bir poşete koyup, pazar yerindeki direğin dibinde bulunan çöp konteynerine bırakın" dedi. Paniğe kapılan emekli kadın, evdeki 6 bin 100 lira ve bir altın kolyeyi poşete koyarak söylenen yere bıraktı. Yaklaşık bir saat sonra tekrar arayan dolandırıcı, operasyonun devam ettiğini öne sürerek, aynı yere 25 bin lira daha bırakmasını istedi. Bunun üzerine bankaya giderek 25 bin lira kredi çeken F.B. parayı istenilen yere bıraktı. Parayı bıraktıktan sonra dolandırıldığını anlayan F.B. polise başvurdu.
İKİNCİ KEZ ARAYINCA YAKALANDI
Polisin soruşturması devam ederken, aynı kişi bir gün sonra yeniden F.B.’yi arayarak, “E-devlet şifrenizden hesaplarınızı kontrol ettik. Eşinizle ortak hesabınızda 70 bin lira para var. Bu paraya bloke koyduk. Tekrar bankaya giderek 5 bin lira daha kredi çekip aynı yere bırakın” diye talimat verdi. Telefonla konuşmayı sürdüren dolandırıcı, "Olaya karışan 2 şüpheliyi yakalamak üzereyiz. Dün pazar yerine para ve altını bıraktıktan sonra polis merkezine gittin mi?" dedi. F.B. hayır cevabını verince kimliği belirsiz kişi "Polise gitmediğine dair yemin et" dedi. "Yemin ederim" diyen F.B.’ye dün 5 bin lira eksik bıraktın aynı yere 5 bin lira daha bırakmalısın” dedi. Polise haber veren ve onların yönlendirmesiyle tekrar bankaya giderek bin lira çeken F.B., dolandırıcılara “5 bin lira kredi çektim” dedi. Dekont numaralarını vermesi üzerine F.B.'nin parayı çektiğini inanan şüpheli E.T. tekrar aynı yere geldiğinde çevrede önlem alan polisler tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.
“BENİ DE DOLANDIRDILAR”
Birçok suçtan sabıkalı olduğu belirlenen dolandırıcılık şüphelisi E.T., emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddederek, kendisinin de sahte polislerce kandırıldığını öne sürdü. E.T.'nin, "Ben, Gaziantep'te yaşıyorum. Telefon dolandırıcıları beni de arayarak polis olduklarını, yürütülen soruşturma kapsamında önce Antalya'ya sonra da Bursa'ya gitmemi istediler. Ben de onların yönlendirmesiyle Bursa'ya geldim. Beni dolandıranlardan şikayetçiyim" dediği öğrenildi.
Yapılan incelemede son zamanlarda telefon dolandırıcılarının, işbirliği yaptıkları kişileri yakalatmamak için 'Ben de dolandırıldım' şeklinde ifade verdiği ve kaçarken cebinde bulunan cep telefonu sim kartını kırarak attığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edilen E.T., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler