YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl genel meclis üyelerinin özlük hakları iyileştirilecek

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, İl Genel Meclisi...

İl genel meclis üyelerinin özlük hakları iyileştirilecek

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, İl Genel Meclisi üyelerinin özlük haklarını ve çalışma şartlarını iyileştiren yasa teklifi hazırladı.
İlhan Demiröz’ün hazırladığı yasa teklifi, 5302 sayısı İl Özel İdaresi Kanunu ile 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını içeriyor. CHP Milletvekili Demiröz’ün hazırladığı kanun teklifine göre, İl Özel İdaresi Kanunu’nun 24’üncü maddesinde yapılacak değişiklikle 'huzur hakkı' ödemeleri iyileştiriliyor.
Teklifle mevcut kanunda, İl Genel Meclisi Başkanı’na 6 bin, diğer meclis üyelerine 2 bin 200 olan gösterge rakamının, İl Genel Meclisi başkanı için 10 bin 600, diğer meclis üyeleri için 10 bin 200 gösterge rakamına çıkarılması öngörülüyor.
Yine aynı maddeye eklenen teklifle “İl genel meclisi üyelerinin zorunlu hallerde katılamamaları ve izinli sayıldıkları durumlarda huzur hakkında kesinti yapılmaz” hükmü getiriliyor. İlhan Demiröz’ün hazırladığı yasa teklifinde 24’üncü maddeye İl Genel Meclisi üyelerinin çalışmalarını kolaylaştıracak şu hükümler ekleniyor:
“Merkez ilçe dışından gelerek meclis toplantılarına, komisyon toplantılarına katılan; il dışı toplantılara görevlendirilen il genel meclis üyelerine yol masrafı, gündelik konaklama ve yemek masrafı il özel idaresi bütçesinden ödenir. Parti grup başkanlıklarına 237 Sayılı Taşıt Kanunu’nda belirtilen şartlara uygun olarak birer hizmet taşıtı temin edilir. Taşıt alım, bakım, onarım, vergi vs. masrafları İl Özel İdaresi bütçesinden ödenir. Bu madde gereğince il genel meclisi üyelerine verilecek yol masrafları, gündelik konaklama ve yemek masrafı miktarının toplamı ile parti grup başkanlıklarına temin edilen taşıt masrafı her yıl bütçe ile tespit olunur. İl genel meclisi üyeleri taleplerine göre bir sosyal güvenlik kurumu ile ilişkilendirilir. Bu ilişkilendirme il genel meclisinin görev süresini aşamaz. Sosyal güvenlik prim ve benzeri giderlerden kurum karşılıkları il özel idaresi bütçesinden karşılanır.”

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE HUSUSİ PASAPORT
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün hazırladığı yasa teklifi, Pasaport Kanunu’nun 14’üncü maddesinde de değişiklik öngörüyor.
Teklifle mevcut kanundaki “Büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi damgalı pasaport verilir” hükmü, “Büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarına, İl Genel Meclisi üyelerine görevleri süresince hususi damgalı pasaport verilir.” şeklinde değiştiriliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler