YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnegöl Belediyesi Personeline Afet Eğitimi

İnegöl Belediyesi tarafından belediye personeline yönelik olası afet durumunda yapılacak çalışmalarla ilgili ‘Temel Afet Bilinci’...

İnegöl Belediyesi Personeline Afet Eğitimi

İnegöl Belediyesi tarafından belediye personeline yönelik olası afet durumunda yapılacak çalışmalarla ilgili ‘Temel Afet Bilinci’ konulu eğitim semineri düzenlendi.

Eğitim semineri Bursa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdür Yardımcısı Burhanettin Aydınlı tarafından verilirken, seminer öncesi konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen; İnegöl Belediyesi olarak değişik zamanlarda hem personele hem de vatandaşlara yönelik çeşitli eğitim seminerleri verdiklerini kaydetti.

Birinci derece deprem bölgesinde yaşandığını aktaran Şen, “Depremin ne zaman geleceği belli değil. Bundan dolayı olası bir deprem durumunda nasıl hareket etmemiz konusunda bilinçli ve her an hazırlıklı olmalıyız. Bu konularda da eğitim almamız lazım. Bazen ufak bir bilgi büyük bir faciayı önleyebilmektedir.” dedi.

Tüm resmi kurumların sivil savunma uzmanı bulundurmasının zorunlu olduğunu söyleyen Yusuf Şen, “İnegöl Belediyesi olarak biz de bünyemizde sivil savunma uzmanı bulunduruyoruz. Belediye çalışanlarımızdan yaklaşık 75 kişilik bir guruba bu eğitimi vermeyi uygun gördük. Temel Afet Bilinci konulu bu eğitimin tüm belediye personelimize hayırlı olmasını diliyor, eğitimi veren hocamıza ve eğitime katılan personelimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Şen’in konuşmasının ardından Bursa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdür Yardımcısı Burhanettin Aydınlı, Bursa ve İnegöl’ün depreme hazırlık durumu ile deprem anında yapılması gerekenleri anlattı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler