YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnternetteki oyun karakteri çalınan kadın yargıya başvurdu

Bursa’da, internet üzerinden oynanan bilgisayar savaş oyununda 3 ayrı karakteri çalınan bir kadın, cumhuriyet savcılığına...

İnternetteki oyun karakteri çalınan kadın yargıya başvurdu

Bursa’da, internet üzerinden oynanan bilgisayar savaş oyununda 3 ayrı karakteri çalınan bir kadın, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Karakterlerinin üzerindeki itemlerin (aksesuarların) piyasa değerinin 5 bin lirayı bulduğunu belirten Nazife Çetin, “O itemlerim, benim 4 yıllık emeğimin karşılığıydı. Bunu kimin yaptığını çok merak ediyorum. Emek hırsızları için yargıya başvurdum.” dedi. Savcılık, olayla ilgili ‘Bilişim sistemini engelleme, verileri yok eme, değiştirme’ suçlarından soruşturma başlattı.
Merkez Yıldırım ilçesinde internet kafe işleten Nazife Çetin (28) isimli 2 çocuk annesi kadın, yaklaşık 4 yıldır internet üzerinden oynadığı ‘metin 2’ adlı savaş oyunundaki karakterlerinin üzerindeki itemlerin çalındığını görünce şok yaşadığını belirtti.

"KARAKTERİM ÇALINDI SAVCI BEY"
Kimliği belirsiz hackerler tarafından yapıldığı tahmin edilen olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Çetin, cumhuriyet savcılığına müracaat etti. Savcılık, olayla ilgili ‘‘Bilişim sistemini engelleme, verileri yok etme, değiştirme’ suçlarından soruşturma başlattı. Çetin’in ifadesinin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, oyunun oynandığı bilgisayarın harddiskini incelemeye aldı. Savcılığa ifade veren Çetin, sorumluların yakalanmasını istedi.

JANDARMA SANAL SAVAŞÇILARIN PEŞİNE DÜŞTÜ
‘Metin 2’ adlı oyunda şaman, sura ve savaşçı karaktarlerinin kimliği belirsiz kişi veya hackerler tarafından çalındığını belirten Nazife Çetin, Türkiye'de milyonlarca üyesi olan oyununda seviye yükseldikçe, karakterlerin de aksesuarlarının arttığını söyledi. Başından geçen ilginç olayı anlatan Nazife Çetin, şunları kaydetti:
“Ben yaklaşık 4 yıldır bu oyunu oynuyorum. İtemleri artan kişiler hackkerler ve bazı kişilerin dikkatini çekiyor. Ben sıfırdan başlayıp epeyce ilerlemiştim. Piyasa değeri 5 bin lira olan itemlerimin çalındığını görünce büyük şaşkınlık yaşadım. Bu olayı hırsızlıkla eşdeğer gördüğüm için hemen yargıya müracaat ettim. Savcılık ve güvenlik güçleri olayı incelemeye aldı. Asıl ben burada bu hainliği kimin yaptığını merak ediyorum. Emek hırsızlığıyla eşdeğer olarak gördüm bu olayı. Oyun yapımcılarına da konuyu bildirdik ama halen dönüş olmadı. Oyundaki grup arkadaşlarım da konuyu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.”
Karakterlerinin itemlerinin çalınmasının ardından yine oyun oynadığını vurgulayan Çetin, eski hevesinin kalmadığını söyledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler