YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İznik Gölü'nde Toplu Balık Ölümüne Inceleme

Mehmet BULDU/İZNİK(Bursa), (DHA)-BURSA'nın İznik Gölü'nde yaşanan balık ölümleri üzerine ilçe kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, inceleme başlatılması için İlçe Gıda Tarım

İznik Gölü'nde Toplu Balık Ölümüne Inceleme

Mehmet BULDU/İZNİK(Bursa), (DHA)-BURSA'nın İznik Gölü'nde yaşanan balık ölümleri üzerine ilçe kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, inceleme başlatılması için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne talimat verdiğini söyledi.
İznik Gölü'nde son bir hafta içerisinde sahile vuran ölü balıklar vatandaşları ve geçimini balıkçılıkla sağlayanları endişelendirdi. Sorunun kendisine iletildiğini söyleyen Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, "Uzun zamandır ilk kez böyle bir şikayet ile karşılaştık. İlçe Gıda Tarım ve Hayavancılık Müdürlüğü'ne, balıkların ölüm nedenin araştırılıp incelenmesi için talimat verdim. Sorunu yakından takip ediyorum" dedi.
İznik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Silisveri, İznik Gölü'nde avlanan balık miktarında her yıl büyük düşüş olduğunu söyledi. Balıkların kirlilik yüzünden telef olduğunu açıklayan Silisveri, "Telef olan balıkların çoğu İsrail Sazanı. Bu kirlilik devam ettiği sürece diğer balıklar da yok olacak. Bizi korkutan bu. Artık İznik Gölü'ndeki kirliliğe birilerinin dur demesi gerekiyor" diye konuştu.

İznik Gölü'nde Toplu Balık Ölümüne Incelemeİznik Gölü'nde Toplu Balık Ölümüne Inceleme

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler