YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamerunlu Dolandırıcı Böyle Yakalandı

Edip TEKİN/BURSA, Bursa’da tekstil alanında çalışan K.M., sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Kamerun asıllı Fisher ile tanıştı. K.M.’ye inşaat işleriyle

Kamerunlu Dolandırıcı Böyle Yakalandı

Edip TEKİN/BURSA, Bursa’da tekstil alanında çalışan K.M., sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Kamerun asıllı Fisher ile tanıştı. K.M.’ye inşaat işleriyle uğraştığını ve Türkiye’de 20 milyon Euro’luk bir yatırım yapmayı düşündüğünü söyleyen Fisher, İstanbul'da olduğunu söylediği K.M. ile yüz yüze görüşmek istedi. Fisher, İstanbul’a giden K.M.'ye bu kez gerçek niyetini açıkladı. Çantasında özel kimyasal maddeler bulunduğunu, bu maddeler ile dolar elde ettiğini söyleyen Fisher, K.M.'ye, kendisine vereceği her 100 Euro karşılığında, 1000 dolar vereceğini söyledi. Bunu kanıtlamak için çantasında bulunan ve üzeri siyah boya ile kaplı olan kağıtları, üzerine solüsyon sürerek dolara döndüren Kamerunlu dolandırıcı daha sonra bunu paraya çevirmek i çin K.M. ile döviz bürosuna gitti. El çabukluğu ile sahte dolarların yerine döviz bürosu görevlisine gerçek doları verip bozduran Fisher, "Bu iş bu kadar basit. Gel birlikte çalışalım" teklifinde bulundu.
Bunun üzerine Kamerunlu dolandırıcıdan düşünmesi için zaman isteyen K.M., Bursa'ya döndü. Olanları polise anlatan K.M., suç üstü yapmak için cep telefonu ile teklifini kabul ettiğini söylediği Fisher'i, Bursa'ya çağırdı. İstanbul'dan otobüs ile Bursa'ya gelen Fisher ile K.M., Heykel'de bir kafeteryada buluştu. Yanında getirdiği valiz ile dikkat çeken Kamerunlu dolandırıcı, kafeterya çıkışında polis tarafından yakalandı. Yere yatırılıp, elleri kelepçelenen zanlı, daha sonra sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Emniyet Müdürlüğü''de sorgulanan şüphelinin çantasında, kağıtlara dolar görünümü verilmesinde kullanılan kimyasal maddeler çıktı.

Kamerunlu Dolandırıcı Böyle YakalandıKamerunlu Dolandırıcı Böyle YakalandıKamerunlu Dolandırıcı Böyle Yakalandı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler