YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapanışı da muhteşem oldu

Gemlik Belediyesi’nin düzenlediği Sosyal ve Kültürel zenginliğimize renk katarak tüm derneklerimizin buluştuğu 3.ncü...

Kapanışı da muhteşem oldu

Gemlik Belediyesi’nin düzenlediği Sosyal ve Kültürel zenginliğimize renk katarak tüm derneklerimizin buluştuğu 3.ncü "Biz Gemlik’iz, Hepimiz Kardeşiz Hemşehri Dernekleri Şenliği” kapanış finaliyle son buldu. Şenlik boyunca sahne alan dernek sanatçıları izleyenlere güzel anlar yaşatırken Urfalılar Derneğinin sahnede gerçekleştirdiği Çiğ Köfteli “Sıra Gecesi” ise muhteşem oldu. Başkan Vekili Yılmaz ile İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Şefik Ünal’ın sahneye gelerek sıra gecesine katılmaları ve “Nemrutun Kızı” türküsünü okumaları şenliğe ayrı bir renk kattı. Dört gün boyunca Sosyal Yaşam Merkezi’nde derneklerin oluşturduğu stantlarda dağıtılan yöresel yiyecekleri tadan vatandaşlar kurulan sahnede derneklerin ses sanatçıları ve folklor gösterilerini izleyerek yaz akşamlarını eğlenerek yaşadılar.

Şenliğin son akşamı olan kapanış finaline katılan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, parti yöneticileriyle birlikte dernek stantlarını gezerek onlara misafir oldular, verilen ikramları yediler.

Şenliğin son akşamı olması nedeniyle kalabalığın en üst dereceye çıktığı final gecesinde sahne alan Hacı Bektaş-i Veli Derneği’nin Sema töreni ikaz üzerine alkışlanmadan büyük bir ilgiyle izlenirken, Girit ve Rumeli Türkleri folklor ekibi balkan havasını yaşatırken Trabzonlular Derneği Folklor ekibinin meşhur “Kolbastı” oyunu izleyenlerin de katılımıyla oynandı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Biz Gemlik’iz, Hepimiz Kardeşiz Hemşehri Dernekleri Şenliği” gelecek yıl tekrar bir araya gelmek mesajıyla son bulurken şenliğe katılan tüm dernek başkanları birbirlerine birliktelik teşekkür plaketi vererek “Biz Birlikte Gemlik’iz” mesajı verdiler.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler