YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karacabey Nestle’De Işçilerin Açlık Grevi Süresize Dönecek

Aydın FİDAN / KARACABEY Karacabey’de faaliyet gösteren ve 900 işçinin çalıştığı Nestle Fabrikası'nda geçen temmuz ayında işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz

Karacabey Nestle’De Işçilerin Açlık Grevi Süresize Dönecek

Aydın FİDAN / KARACABEY Karacabey’de faaliyet gösteren ve 900 işçinin çalıştığı Nestle Fabrikası'nda geçen temmuz ayında işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarıldı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işçilerin tümü hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda 23 işçinin işine son verildi. İşverenin daha sonra 9 işçinin geri dönüşüne izin vermesine rağmen işçiler bu teklifi kabul etmeyerek arkadaşlarıyla birlikte yaklaşık 10 ay önce eyleme başladı. İşçiler, eylemi geçen hafta 3’er kişilik gruplar halinde açlık grevine dönüştürdü.
İŞE GERİ ALINSINLAR
İşçilerin fabrika önündeki çadırda sürdürdükleri eylemle ilgili Tek Gıda İş Bursa Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya açıklama yaptı. Eylemlerinin, haksız yere işten atılan işçiler tekrar işbaşı yapana kadar devam edeceğini belirten Karlıkaya şunları söyledi:
"Nestle firmasına sizler aracılığı ile sesleniyoruz . Dün ne oldu ise oldu bazı yöneticiler hata yaptı, bu arkadaşlarımız işten atıldı. Bugün sizlerin vicdanlarında da, bu ülkenin hukukunda bu arkadaşlarımıza yapılan haksızlığı biliyorsunuz. Nestle gibi bir firmaya yakışan, bu saatten sonra bu arkadaşlarımız arasında ayırım yapmadan tekrar işbaşı yaptırılmalarıdır” dedi.
'BLÖF YAPMIYORUZ'
Karlıkaya, isteklerinin yerine getirilmemesi halinde 3’er günlük periyotlarla sürdürülen açlık grevinin 4 Mayıs pazartesi gününden itibaren süresize dönüştürüleceğini kaydederek, "Kimse bizim blöf yaptığımızı düşünmesin. Bugüne kadar yaptığımız eylemsel kararlılığımız bundan sonra söylediğimizi yapacağımızın garantisidir. Artık bedeli ne ise ödeyeceğiz, uğradığımız haksızlığın telafisini sağlayacağız" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler