YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaza Yapan Öğrenci Ve Işçi Servislerinin Şoförlerine Hapis Cezası

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, Kaza, Karacabey'e bağlı Gölkıyı Köyü Kavşağı’nda geçen şubat ayında meydana geldi. Taşımalı eğitim sistemi kapsamında Karacabey'de eğitim görmesi gereken

Kaza Yapan Öğrenci Ve Işçi Servislerinin Şoförlerine Hapis Cezası

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, Kaza, Karacabey'e bağlı Gölkıyı Köyü Kavşağı’nda geçen şubat ayında meydana geldi. Taşımalı eğitim sistemi kapsamında Karacabey'de eğitim görmesi gereken Yenikaraağaç Köyü'ndeki öğrencileri aldıktan sonra, Gölkıyı Köyü'ndeki öğrencileri almaya giden Hüseyin Akdeniz yönetimindeki servis minibüsü ile Gölkıyı Kavşağı'ndan dönüş yapmak istedi. Minibüs, bu sırada Karacabey'den Mudanya İlçesi'ndeki bir fabrikaya işçi taşıyan Yılmaz Kocatürk yönetimindeki midibüsle çarpıştı. Kazada lise öğrencisi, 16 yaşındaki Kazım Akansel ile öğrencilerin servis aracında bulunan 70 yaşındaki Fevzi Bası öldüb Can pazarının yaşanan kazada öğrencilerinde aralarında bulunduğu 10'u ağır olmak üzere 35 kişi yaralandı.
ÖLENLERİN AİLELERİ ŞİKAYETCİ OLMADI
Haklarında Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçlarından dava açılan ve yargılama sürecinde tahliye edilen sürücülerden 30 yaşındaki Hüseyin Aydeniz savunmasında, asıl mesleğinin çiftçilik ve hamallık olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Aracı amcam kullanıyordu. O gün işi olduğu için benden servis yapmamı istedi. Kaza yerinde bulunan köprüğünün direği karşı yönden gelen aracı görmemi engelledi. Direksiyonu karmama rağmen kaza yaptım. Kusur bende olduğunu düşünüyorum."
Diğer sürücü 32 yaşındaki Yılmaz Kocatürk ise kaza anındaki hızının 90 kilometre olduğunu belirterek, "İnşaatı devam eden köprünün altından geçerken diğer araç bir anda karşıma çıktı. Hemen sağa kırdıysamda çarpmayı engelleyemedim. Kaza nedeniyle iki araç su kanalına yuvarlandı. Sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.
Kazada ölen Kazım Akansel ile Fevzi Bası'nın ailelerinin sürücülerden şikayetci olmadığı kaza ile yargılamaya devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmada mahkeme heyeti savunmalarını tekrarlayan Hüseyin Akdeniz'e 5 yıl 10 ay, Yılmaz Kocatürk ise 2.5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Akdeniz'in ehliyetine 3 yıl Kocatürk'ün ehliyetine ise 6 ay el konulmasına karar verdi.
Yargıtay'ın cezayı onaması halinde her iki sürücüde kalan cezalarını çekmek için tutuklanacak.

Karacabey’De Öğrenci Ve Işçi Servisleri Çarpıştı:1 Ölü, 30 Yaralı - Ek FotoğraflarKaracabey’De Öğrenci Ve Işçi Servisleri Çarpıştı:1 Ölü, 30 Yaralı - Ek FotoğraflarKaracabey’De Öğrenci Ve Işçi Servisleri Çarpıştı:1 Ölü, 30 Yaralı - Ek Fotoğraflar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler