YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küçük Kumla’ya meydan yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesindeki Küçük Kumla Meydanı'nda bulunan 6 katlı binanın yıkım çalışmalarını başlattı.Büyükşehir...

Küçük Kumla’ya meydan yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesindeki Küçük Kumla Meydanı'nda bulunan 6 katlı binanın yıkım çalışmalarını başlattı.
Büyükşehir Belediyesi, Kayıhan Meydanı, Stadyum Meydanı, Güzelyalı Meydanı gibi projelerin ardından Gemlik Küçük Kumla’ya da meydan kazandırmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda Küçük Kumla Meydanı'nda çökme tehlikesi bulunan 6 katlı binanın kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan belediye, binanın yıkımına törenle başladı.
Yıllardır konuşulan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen bir çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sahillerde vitrinin yenilenmesi amacıyla yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Göreve geldikleri ilk günden beri bu binanın kaldırılması yönünde çalışmaları olduğunu ifade eden Altepe, şunları söyledi: “Önce ilçe belediyesi yıkacaktı, ancak olmadı. Biz devreye girdik ve 21 hissedar olduğunu öğrendik. Tüm hissedarlarla tek tek görüşüp, kamulaştırma işlerini tamamlandık. Yıllardır konuşulan, ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen bu olayın yapılabileceğini göstermek amacıyla bugün de yıkımı başlatıyoruz. Çevre için de tehlike olan binanın kaldırılmasıyla Kumla’nın tam kalbi olan bölgeye güzel bir meydan kazandırıyoruz. Bu binanın arkasında bulunan 7 katlı binanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Orada da kamulaştırmayı bir an önce tamamlayıp, Küçük Kumla’nın da vitrinini yenilemek istiyoruz.”
Son bir yıl içinde Büyükşehir Belediyesi’nden önemli destekler aldıklarını dile getiren Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ise hizmet sağanağının aralıksız sürdüğünü söyledi. Gemlik tarihinde yapılmayan altyapı yatırımlarının kısa zamanda hayata geçirildiğini harlatan Yılmaz, “Bu destekleriyle Başkanımız Recep Altepe, Gemlik ve Küçük Kumlalıların gönlünde taht kurdu. Sahillerdeki eski iskelelerin onarılmasından bölge parkına kadar yapılan tüm hizmetler nedeniyle Başkanımız Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.
Küçük Kumla Siteler Mahallesi Muhtarı Abdullah Satı, çevre için tehlike oluşturan binanın yıkılmasının büyük bir hizmet olduğunu belirterek Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından iş makinesine çıkan Başkan Altepe ve Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, yıkım çalışmasını başlattı.
Başkan Altepe’nin yanına gelen Küçük Kumla sakinleri, bu binanın kaldırılmasını ‘tarihi bir gün’ olarak niteleyerek, bölgeye hizmetleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler