YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mudanya'da Denizde 'barış Simgesi' Etkinliği - 1

- BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde, 460 gönüllü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yarın denizde 'barış simgesi' oluşturacak. Geçen yıl Fethiye'deki Ölüdeniz'de

- BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde, 460 gönüllü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yarın denizde 'barış simgesi' oluşturacak. Geçen yıl Fethiye'deki Ölüdeniz'de 261 kişiyle gerçekleştirilen ve Guinness rekorlar kitabına girerken 'barış simgesi', bu yıl Mudanya'da yeni bir rekor kırmak için oluşturulacak.

Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayir Türkyılmaz, yarın kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bir ilke imza atarak, Guinness rekorlar kitabına girmeye hazırlandıklarını söyledi. Geçen yıl Ölüdeniz'de 261 yüzücü ile kırılan rekoru yarın Mudanya'da 460 gönüllü ile 'barış simgesi' gerçekleştirerek yeni bir rekora imza atacaklarını söyleyen Başkan Türkyılmaz, şunları söyledi:

"Toplam 460 gönüllü yüzücüden oluşturacağımız 'Barış Sembolü' ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyoruz. Bu anlamlı gün saat 12.00'de Bulutsuzluk Özlemi'nin, 'Barış' şarkıları seslendireceği konseri ile başlayacak. Saat 13.00'de ise Barış Sembolü Rekor Denemesi'ni gerçekleştireceğiz."

Rekor denemesini Mudanya'ya gelen Guinness hakemi ve resmi gözlemcilerinin de takip edeceğini belirten Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Sonuç aynı gün etkinlik sonunda Guinness hakemi tarafından resmi olarak açıklanacak. Barış simgesi oluşturulduktan sonra yüzücüler suyun içinde 5 dakika kalacak" dedi.

DHA-Genel - Türkiye-Bursa / Merkez - Tarık ARSLAN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler