YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mudanya’Da Dostluk Ve Kardeşlik Buluşması

Tarık ARSLAN/MUDANYA Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın davetlisi olarak gelen, Mudanya Belediyesi’nin 'Kardeş şehirleri' Yunanistan’ın Halkidiki Mudania Nea Propondida Kenti

Mudanya’Da Dostluk Ve Kardeşlik Buluşması

Tarık ARSLAN/MUDANYA Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın davetlisi olarak gelen, Mudanya Belediyesi’nin 'Kardeş şehirleri' Yunanistan’ın Halkidiki Mudania Nea Propondida Kenti Belediye Başkanı Manolis Karas, Fransa’nın Romorantin Kenti Belediye Başkanı Jeanny Lorgeoux ve beraberindeki heyetler Mudanya’da buluştu.
Gelen heyetleri makamında karşılayan Başkan Türkyılmaz, konukları "Barış ve kardeşliğin başkenti Mudanya’ya hoş geldiniz" diyerek karşıladı.Mudanya’nın dünyada barışın başkenti olmayı hak eden birkaç kentten biri olduğunu anlatan Türkyılmaz, şöyle devam etti:
"Kardeş şehirlerimizle bir araya gelerek, barış ve kardeşliği tüm dünyaya haykıracağız. Mudanya’da, kültürlerin ve kardeşlerin buluşmasının yanı sıra, camileri, cemevleri ve kiliseleriyle de dinlerin kardeşliğini de yaşatmış olacağız. Belediye olarak, kilise ve diğer tüm yapıları restore ederek, Mudanya’da dinlerin kardeşliğini de yaşatacağız."
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz, Fransa ve Yunanistan heyetiyle birlikte, Mudanya’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.
Halkidiki Mudania Nea Propondida Kenti Belediye Başkanı Manolis Karas, 'Nea Propondida' adı ile belediyelerinin birçok köy ve kasabanın birleşiminden kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"İki belediye başkanı olarak, karşılıklı kardeşlik ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla, sık sık birbirimizi ziyaret edeceğiz. Başkan Hayri Türkyılmaz’ı 22-26 Mayıs’ta yapılacak olan festivale davet ediyorum. Nea Propondida’nın Türkçe Marmara Denizi anlamına geliyor. Belediyemize bu ismin verilmesindeki en önemli etken, bizim bölgemizde çok sayıda mübadil var. Bu açıdan da iki kent arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum."
Konuk heyete, daha sonda Mudanya Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği tarafından, Vakıf önünde düzenlenen Girit yemekleri ve tatlıları ikram edildi. Buradaki etkinliğe CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilcisi Cumhur Aksan, konuk kardeş şehir heyeti ve çok sayıda Mudanyalı büyük ilgi gösterdi. Adeta festival havasında geçen organizasyonunda Yunanistan ve Fransa heyeti, çiftetelli ve sirtaki oynayarak, kardeş şehirler buluşmasında, kardeşlik mesajları verdi.

Mudanya’Da Dostluk Ve Kardeşlik BuluşmasıMudanya’Da Dostluk Ve Kardeşlik BuluşmasıMudanya’Da Dostluk Ve Kardeşlik Buluşması

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler