YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nakille Yaşadı, Nakille Yaşatacak

Hüseyin TÜCCAR- Faruk KAHRAMAN/BURSA, Merkez Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi’nde oturan ve 2 böbreği iflas ettiği için yıllardan bu yana organ bekleyen Ayşe

Nakille Yaşadı, Nakille Yaşatacak

Hüseyin TÜCCAR- Faruk KAHRAMAN/BURSA, Merkez Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi’nde oturan ve 2 böbreği iflas ettiği için yıllardan bu yana organ bekleyen Ayşe Cınga’ya sevindirici haber geçen yıl Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden geldi. Yaşamından umut kesilen bir hastanın böbreklerden birinin kendisine nakledilmesi ile rahat bir nefes alan Çınga'nın mutluluğu sadece 4 ay sürdü. 8 ay önce yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçirip felç geçiren Ayşe Cınga, geçen hafta fenalaşınca Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi devam ederken geçen salı gecesi beyin ölümü gerçekleşen Çınga'nın eşine bu haberi doktorlar verdi. Acı haberi alınca üzülen Ahmet Çınga bir süre sonra kendine gelince, "Ayşe, organ nakli olmazsa geçen yıl önecekti. Doktorları bana öyle söylemişti. Bağışlanan böbrek ile hayat arkadaşımla bir yıl daha fazla yaşadım. Bende, onun organları ile başka insanların yaşamasını, mutlu olmasını istiyorum" dedi.
Ayşe Cınga'nın kızı Necla Bayram da, "Annemin nakil yapılıncaki sevincini dün gibi hatırlıyorum. Nakil sonrası, 'Benim asıl doğum günüm bu gün' demesini hiç unutmuyorum. Biz de annemin karaciğerini bağışlayarak nakil yapılacak aileninde bu mutluluğu yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.
Bunun üzerine yapılan tetkiklerde, 2 çocuk annesi Ayşe Cınga'nın sadece karaciğerinin kullanılabilir olduğu dokularının Antalya'da bekleyen bir hastaya nakledileceği belirlendi. Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Op. Dr. Timur Didinen, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Tümay tarafından yapılan ameliyat ile alınan karaciğer, ambulans ile Akdeniz Üniversitesi’nde tedavi gören bir hastaya nakledilmek üzere Antalya'ya gönderildi.
Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Op.Dr. Timur Didinen, "Normal şartlarda organ Bursa’da kalacaktı ancak Ulusal Organ Nakil Koordinasyon Merkezi’nden gelen acil çağrı ile aldığımız karaciğer’i 112 Acil Ambulansı ile Antalya’da tedavi gören bir hastaya nakledilmek üzere gönderdik" dedi.

Nakille Yaşadı, Nakille YaşatacakNakille Yaşadı, Nakille YaşatacakNakille Yaşadı, Nakille Yaşatacak

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler