YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Panele Katılan 50 Kişiye Karbon Monoksit Dedektörü

Serhat TEZCAN - Emre KOŞAK/ BURSA, Bursa'da 'Karbonmonoksit Zehirlenmelerini Önleme' konulu etkinlik yapıldı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen organizasyonda Sağlık

Panele Katılan 50 Kişiye Karbon Monoksit Dedektörü

Serhat TEZCAN - Emre KOŞAK/ BURSA, Bursa'da 'Karbonmonoksit Zehirlenmelerini Önleme' konulu etkinlik yapıldı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen organizasyonda Sağlık İl Müdürlüğü önderliğinde Yıldırım Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bacader ve Bursagaz katkıları ile yapıldı. Panel öncesinde bilgi veren ve karbornmonoksit zehirlennmelerine dikkat çekmek istediklerini belirten Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nuray Çıkrıklar, "Bursa'da lodostan kaynaklanan ya da soba kullanımına bağlı olarak karbonmonoksit zehirlenmeleri oldukça sık görülüyor" diye konuştu.
Ortak bir toplantı düzenlendiğini hatırlatan Çıkrıklar, karbonmonoksite karşı uygulamaların anlatılacağını söyledi. Çıkrıklar, "Karbonmonoksit sessiz ölüm dediğimiz, ciddi bir sağlık sorunumuz, ama önlenebilir bir durum. Tek yapmamız gereken lodoslu havalarda sobalarımızı yakmamak, menfezlerimizi açık tutmak" dedi.
Tutulan istatistiklere göre geçen yıllara göre son 3 ayda karbonmonoksit zehirlenme vakalarının azaldığına dikkat çeken Çıkrıklar, şunları söyledi:
"Bugünkü çalışmamız ilk değil. Okullarımızda seminerler veriyoruz. Kuran kurslarımızda hanımlara eğitimler düzenliyoruz. Cuma günleri cuma namazı sonrası bilgilendirme yapıyoruz. Bugün bu da bir etkinliğimiz ve bunun devamı da gelecektir."
"GÜNLERDE BİLGİLERİNİZİ AKTARIN"
Etkinliğin açılışında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise 21'inci yüzyılda karbonmonoksit zehirlenmelerinin artık yaşanmaması gerektiğini vurgulayarak, bu tarz çalışmalara katkı yapan kuruluşlara teşekkür etti. Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı önlem almak için çok fazla okumaya ya da bilgi donanımı olmasına gerek olmadığını söyleyen Usta, "Basit tedbirleri almıyoruz daha sonra 'takdiri ilahi' diyoruz. Basit davranışlarla karbonmonoksit zehirlenmelerini sıfıra indirmek mümkün. Buradan gençlere ve bayanlara sesleniyorum. Lütfen paneli can kulağı ile dinleyin. Akşam yatıyoruz sonra sabah kalkamıyoruz. Günlere gidiyorsunuz, edindiğiniz bilgileri paylaşın, aktarın" diye konuştu.
ÇEKİLİŞ YAPILDI
Açılış konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Usta, çekilişle dağıtılacak 50 karbonmonoksit dedektörünün ilk 5 beş talihlisini belirledi. Usta kura ile 79, 275, 101, 17 ve 100 numarayı çekti. Vali Yardımcısı Usta'nın 100 numarayı çektiğinde 'afedersiniz" diye tepki vermesi dikkat çekti. Daha sonra Usta, talihlilerin dedektörlerini teslim etti. Panel boyunca yapılan çekilişler ile toplam 50 karbonmonoksit detektörü dağıtılırken, 5 kişiye ücretsiz baca temizliği, 1 kişiye de baca tadilatı hediye edildi.

Panele Katılan 50 Kişiye Karbon Monoksit DedektörüPanele Katılan 50 Kişiye Karbon Monoksit DedektörüPanele Katılan 50 Kişiye Karbon Monoksit Dedektörü

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler