YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis, Şüphe Üzerine Takip Ettiği Dolandırıcıları Yakaladı

Bülent CİVANOĞLU/BURSA, Merkez Yıldırım ilçesi Maltepe Mahallesi'nde oturan S.H.'yi telefonla arayan kişi, kendisini polis olarak tanıttı. S.H.'ye, kimliğinin bir kuyumcu

Polis, Şüphe Üzerine Takip Ettiği Dolandırıcıları Yakaladı

Bülent CİVANOĞLU/BURSA, Merkez Yıldırım ilçesi Maltepe Mahallesi'nde oturan S.H.'yi telefonla arayan kişi, kendisini polis olarak tanıttı. S.H.'ye, kimliğinin bir kuyumcu soygununda bulunduğunu belirten kişi, S.H.'ye ne kadar parası varsa incelenmesi için kapılarına gelen polislere vermesi gerektiğini söyledi. Telefondaki kişiden şüphelenen S.H., şüpheliye banka ya da başka bir yerde parasının bulunmadığını söyledi. Telefondaki kişinin, ısrar etmesi üzerine hesabında 60 bin lira bulunduğunu kabul eden S.H, daha sonra eşi, 61 yaşındaki E.H. ile bankaya gitti. Parayı çeken çift, eve gelip beklemeye başladı.
Merkez Osmangazi ilçesi Kent Meydanı'nda sürekli telefonla görüşen 2 kişinin hareketlerinden şüphelenen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bunları takibe aldı. S.H.'nin evinin bulunduğu sokağa geldiklerinde 60 bin lirayı almak isteyen 2 kişi polis tarafından takip edildiklerini anlayınca kaçmaya başladı. Ekipler, kısa süren kovalamacanın ardından yakaladıkları 19 yaşındaki S.A. ile 23 yaşındaki A.A.'yı gözaltına aldı.
S.A'nın, yaklaşık bir ay önce Isparta'da aynı yöntemle dolandırıcılık yaparak 50 bin lira aldığı ve bu nedenle arandığı ortaya çıktı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler