YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

''Sapık Şeyh''e 182 yıl hapis!

Yargıtay, Bursa'da, 2011 yılında kendisini şeyh olarak tanıttığı kişilere "nitelikli cinsel saldırıda" bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık hakkında bu suçtan verilen beraat kararını bozdu.

''Sapık Şeyh''e 182 yıl hapis!

Yargıtay, Bursa'da, 2011 yılında kendisini şeyh olarak tanıttığı kişilere "nitelikli cinsel saldırıda" bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık hakkında bu suçtan verilen beraat kararını bozdu. Yeniden yargılanan sanık, 182 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bozma kararının ardından Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Uğur K. (48) ve avukatı ile mağdurlar katıldı.

Mahkeme heyeti, duruşmada sessiz kalan sanık Uğur K'ya, 15 kişiye birden fazla "nitelikli cinsel saldırı" suçundan toplamda 150 yıl, 4 kişiye de birer defa "nitelikli cinsel saldırı" suçundan toplamda 32 yıl hapis cezası verdi.

Sanık, böylece, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 182 yıl, ilk duruşmada da "Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet" ve "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçlarından aldığı 6 yıl olmak üzere toplamda 188 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu.

-Olay-

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2011 yılında temmuz ayında, merkez Yıldırım ilçesinde sözde dergahı basmış, kendisini şeyh olarak tanıttığı iddia edilen Uğur K'yı (47) gözaltına almıştı. İfadesine başvurulan 19 kişiden 8'i, kandırıldıklarını ve olaydan sonra psikolojilerinin bozulduğunu belirterek Uğur K'dan şikayetçi olmuştu. Sözde dergahta ve evinde ele geçirilen CD'lerde cinsel içerikli görüntüler olduğu belirlenen Uğur K, mahkemece tutuklanmıştı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakim karşısına çıkan tutuklu sanık, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan beraat etmiş, "Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet" ve "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçlarından 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler