YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki Iç Savaş Mağdurlarına Ramazan Yardımı

Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanlığı, Suriye'deki iç savaş mağdurlarına 18 tırlık gıda yardımı gönderdi.

Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanlığı, Suriye'deki iç savaş mağdurlarına 18 tırlık gıda yardımı gönderdi. Buttim Cami önünden hareket edecek tırları uğurlama törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Avni, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan ve dernek gönüllüleri katıldı. Hüseyin Kaptan, burada yaptığı konuşmada, her şartta mazlum coğrafyadaki insanların yanında olduklarını belirtti. Kaptan, gönderilen tırlardan ayrı olarak Gazze'ye de 500 bin lira nakdi yardım topladıklarını ve parayı yetkililere teslim ettiklerini kaydetti. İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da Türkiye'de barış ortamında ve büyük nimetler içinde yaşadığımızı belirterek, "Yapmamız gereken en önemli şey; öldürülen kadınlar ve çocukları evimizin içinde naklen izlerken, onları da kendi topraklarımızdan ayırmadan, sınır kabul etmeden, hepsini kendi çocuklarımız gibi sahiplenmeliyiz. Filistin'i, Suriye'yi ve Pakistan'ı vatan toprağı olarak kabul etmek bizim görevimizdir." diye konuştu. Oruç, 140 bölgede çalışma yaptıklarını, bunların 46'sının çatışma bölgesi olduğunun altını çizerek, buralarda yapılan çalışmalarda Bursa'nın her zaman en önde olduğunu dile getirdi. Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin selamlama konuşmalarının ardından Meur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker dua yaptı. Daha sonra bölgeye gidecek tırlar dualarla uğurlandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler