YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi Nilüfer Köylü Pazarı'nın yeni yüzü göründü

Bursa'nın tarihi yerlerinden Nilüfer Köylü Pazarı, merkez Osmangazi Belediyesi'nin sürdürdüğü restorasyon çalışmaları ile yepyeni bir...

Tarihi Nilüfer Köylü Pazarı'nın yeni yüzü göründü

Bursa'nın tarihi yerlerinden Nilüfer Köylü Pazarı, merkez Osmangazi Belediyesi'nin sürdürdüğü restorasyon çalışmaları ile yepyeni bir yüze kavuştu.
Çarşıyı gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, son aşamaya gelinen çarşıda dükkân anahtarlarını göstererek, Nilüfer Köylü Pazarı’nın çok yakında hizmete açılacağını müjdeledi. Dündar, tepeden tırnağa yenilenen çarşının kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Dükkânları tek tek inceleyen Dündar, çarşının meydanında esnafla çay içip sohbet etti.
Adını, Orhan Gazi'nin eşi ve Murad Hüdevandigar’ın annesi olan Nilüfer Hatun’dan alan Nilüfer Köylü Pazarı’nın, yeni görünümüyle maneviyatına yakışır bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Dündar, şöyle konşutu: "Çarşımızda her şey kusursuz olsun istiyoruz. Bu süreçte çok çalıştık ve hassas davrandık ortaya muhteşem bir çarşı çıktı. Esnafımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Burası modern çehresiyle turizmin alışveriş noktası olacak."
Çarşının meydanında yer alan, II. Beyazid dönemine ait dünyanın ilk tüketici haklarını koruyan kanunu 'Kanunname-i İhtisab-ı Bursa' anıtını inceleyen Dündar, "Dünyada ilk kez Türkler tarafından tüketici haklarını korumak amacıyla Bursa’da çıkarılan kanunu temsilen bu anıtı çarşımızın meydanına yerleştirdik. 1502 yılında yürürlüğe giren bu kanun, hem Türklerin adaletini hem de iktisatta ne kadar önemli noktalara geldiğimizi gösteren önemli bir kanıt. Bizler de bugün ekonominin kalbi olan çarşı bölgemizde bu değerimizi bir kez daha hatırlatmak istedik." diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler