YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telefonla 53 Bin Lira Dolandıran Şüpheli Güvenlik Kamerasından Yakalandı

Yasin KESKİN/ KARACABEY Karacabey ilçesi Abdullahpaşa Mahallesi'nde oturan T.G.'yi, geçen hafta arayan ve kendisini polis olarak tanıtan İbrahim B., banka hesabının

Telefonla 53 Bin Lira Dolandıran Şüpheli Güvenlik Kamerasından Yakalandı

Yasin KESKİN/ KARACABEY Karacabey ilçesi Abdullahpaşa Mahallesi'nde oturan T.G.'yi, geçen hafta arayan ve kendisini polis olarak tanıtan İbrahim B., banka hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini belirterek, Hacı Cemali Ağa Camii önündeki ağacın dibine para bırakmasını söyledi. Telefon üzerine paniğe kapılan T.G., sahte polislerin yönlendirmesiyle bankadan çektiği 53 bin lirayı söylenilen yere bıraktı. Dolandırıcı, T.G. ‘yi parayı bırakmaya gidene kadar takip etti ve sonrasında parayı aldı. Farklı numaralardan T.G.'ye ulaşan İbrahim B.’nin Şanlıurfa’da olduğu bildirilen arkadaşları '221 bin lira daha göndermen lazım' deyince T.G., banka şubesine gitti. Yakınlarının '155 Polis İmdat Hattı'na yaptığı ihbar üzerine harekete geçen polislerin banka şubesine gelmesiyle 221 bin lirayı dolandırıcıların hesabına yatırmak üzere olan T.G.'yi durdurdu.
Tavşanlı Mahallesi Sadık Yılmaz Caddesi’nde bulunan bir evi daha arayan İbrahim B. ve arkadaşları örgüt yalanıyla yaşlı bir kadını daha kandırdı. ‘birazdan bir ekip göndereceğiz, evinde bulunan altınları ona vereceksin.’ şeklinde konuşarak kandırdıkları yaşlı kadından 10 bin lira değerinde 4 bilezik aldıkları öğrenildi.
Dolandırıcılık olayını soruşturan polis ekipleri İbrahim B.’nin güvenlik kameraları görüntülerini izleyerek kimliğini belirledi ve Mustafakemalpaşa İlçesi’nde yakalayarak gözaltına aldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde T.G.'nin parayı ağacın dibine bırakması ve daha sonra gelen İbrahim B.'nin alması görülüyor. Altınları dolandırılan yaşlı kadın tarafından da teşhis edilen İbrahim B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Polis, İbrahim B.’nin birlikte çalıştığı şüphelileri yakalamak için soruşturmayı sürdürüyor.

Telefonla 53 Bin Lira Dolandıran Şüpheli Güvenlik Kamerasından Yakalandı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler