YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkçe'nin Çocukları Bursa’ya hayran kaldı

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan dünya çocukları, gezdikleri Bursa’ya hayran kaldı.
Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER)...

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan dünya çocukları, gezdikleri Bursa’ya hayran kaldı.
Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Gelin Tanış Olalım' sloganıyla düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na 130 ülkeden katılan öğrenciler bu gün Bursa'ya geldi. 15 Haziran'da başlayan olimpiyatlara 5 kıtadan (Amerika, Avrupa, Asya, Avustralya ve Afrika) finalistler katılıyor. 15 gün boyunca 20 şehirde şenliklere katılacak olan Türkçe sevdalısı misafir öğrenciler, bu gün ise program gereği Bursa’ya geldi. Yarın akşam Atatürk Stadyumu'nda saat 21.00'de Bursalılarla buluşacakları organizasyon için kente gelen Türkçenin çocukları, bu gün kenti gezdi. Baia Otel'e otobüslerle gelen dünya çocukları, burada yedikleri
öğle yemeğinin ardından şehir turu gerçekleştirdi. Kısa bir Bursa gezisi gerçekleştiren misafir çocuklar, tarih ve kültür kokan yeşil Bursa’ya hayran kaldı.
Öncelikle Ulu Cami ve Koza Han’ı gezen öğrenciler, vatandaşlardan sıcak ilgi gördü. Koza Hanı çok beğenen öğrenciler buradan ailelerine bol bol ipekten hediyeler satın aldı. Satıcılarla kıyasıya girdikleri pazarlıklar sonucunda büyük oranda indirim de yaptırmayı başaran öğrenciler öğrendikleri Türkçe’nin de etkisi ile pazarlıkta ne kadar ustalaştıklarını göstermiş oldu. Koza Han gezi ve alışverişin ardından misafir öğrenciler buradan Bursa Müzesi’ne geçti. Bursa Kent Müzesinde kentin tarihi ve kültürel bütün güzelliklerini bir arada görme fırsatı bulan öğrenciler, özellikle araba müzesini dikkatli inceledi. Müzede bulunan Osmanlı Devleti'nin ilk 6 padişahının bal mumu heykeline hayran kalan öğrenciler, ayrıca şehrin maketini büyük bir dikkatle inceleri. Kültürel özelliklerin sergilendiği stantları da dikkatli inceleyen öğrenciler bol bol fotoğraf çektirdi.
Daha sonra Yeşil Türbe ve Camii semtine de giden misafir öğrenciler, buradan geçtikleri Tophane’de şehri kuş bakışı olarak seyretti. Osmangazi ve Orhangazi türbelerini de gezen Türkçe’nin çocukları, dikkatle türbeleri inceledi. Ardından şehri Tophane’den seyreden öğrencilere burada vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerle fotoğraf çektirip sohbet eden vatandaşlar, Türkçe olimpiyatlarının önemine dikkat çekti.
Dünya çocukları Korupark’ta alışverişin ardından Mudanya’da akşam yemeği yiyecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler