YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uğur Mumcu Bursa'da Anıldı

Bülent CİVANOĞLU/BURSA, Uğur Mumcu, Çağdaş Gazeteciler Derneği ile sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı. Merkez Osmangazi İlçesi Setbaşı Caddesi'nde toplanan gazeteciler

Uğur Mumcu Bursa'da Anıldı

Bülent CİVANOĞLU/BURSA, Uğur Mumcu, Çağdaş Gazeteciler Derneği ile sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı. Merkez Osmangazi İlçesi Setbaşı Caddesi'nde toplanan gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, 'Özgür basın susturulamaz' diye slogan atarak, Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Heykeli'ne kadar yürüdü.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Yüksel Baysal, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi, Metin Göktepe, Çetin Emeç ve Uğur Mumcu'yu saygıyla andıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bazı güçler, araştırmacı gazeteciliğin önderi Uğur Mumcu'yu aramızdan aldı. Basın özgürlüğü bakımından en kötü yılların yaşandığını günleri yaşıyoruz. Ancak Gezi Parkı'nda oluşan mücadeleci ruhu unutturmayacağız. Bu ruh daha da güçlenecek ve özgürlükleri savunacak."
Atatürk Heykeli'nde toplanan gduh daha sonra dağıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler